Eleva de nota 10 Sonia Şortan a fost medaliată cu argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, din Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sonia Şortan. SURSA: Facebook.
Sonia Şortan. SURSA: Facebook.

O elevă de nota 10 de la Colegiul Naţional „Decebal”, din Deva, a obṭinut medalia de argint la cea de a XII-a ediṭie a Olimpiadei Internaṭionale de Geografie, desfărşurată la Moscova, în perioada 11 – 17 august.

Sonia Şortan, elevă a Colegiului Naţional „Decebal” ȋn clasa a XII-a, a obţinut medalia de argint la cea de a XII-a ediṭie a Olimpiadei Internaṭionale de Geografie care a avut loc la Moscova ȋn perioada 11-17 august.

„Şortan Sonia, Romȃnia, judeṭul Hunedoara, municipiul Deva ṣi Colegiul Naṭional Decebal au fost cuvintele rostite de juriul Olimpiadei Internaṭionale de Geografie la decernarea premiilor. Decebalista Sonia Ṣortan a fost pregӑtitӑ de doamna profesoara Felicia Amzulescu. Ne mӑndrim cu aceste rezultate. Ne fac cinste, ne onoreazӑ şi ne obligӑ”, a precizat Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional „Decebal” din Deva.

La Olimpiada Internaţională de Geografie au concurat elevi din Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, China-Beijing, China-Hong Kong, China-Macau, China-Taipei, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Ungaria, Indonezia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Mexic, Mongolia, Muntenegru, Olanda, Noua Zeelanda, Nigeria, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii.

Olimpiada Internaţională de Geografie este o competiţie anuală pentru elevii cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani care au participat anterior la olimpiadele naţionale de geografie din ţările lor. Olimpiada Internaţională de Geografie (iGeo) este compusă din trei examene: o proba scrisă, un test multimedia şi un exerciţiu pe teren, care se finalizează cu o reprezentare cartografică şi o analiză geografică. Până în 2012, olimpiadele internaţionale de geografie au fost organizate o dată la doi ani. Fiecare ţară participantă îşi poate trimite o echipa formată din 4 elevi. Elevii trebuie să fie liceeni sau să fi terminat liceul chiar în anul în care se desfăşoară olimpiada şi să nu fi început încă cursurile facultăţii. Prima olimpiada internaţională de Geografie s-a desfăşurat în 1996 la Haga, în Olanda.


Vă recomandăm şi:

România în manualele şcolare de la 1930: „din dacii amestecaţi cu romani a ieşit poporul român”. Cum li se explica elevilor de ce ţara nu a putut fi cucerită

România era înfăţişată în manualele după care învăţau elevii în anii 1930 ca o ţară impresionantă, cu o istorie dominată de dacii „harnici, viteji şi bogaţi” şi de cuceritorii romani, prezentaţi ca fiind cei care au contribuit fundamantal la formarea poporului român. Un astfel de document, rămas ca mărturie istorică, a fost manualul de geografie „România pentru clasa III-a primară”, din 1931.

O elevă din Deva reprezintă România la Olimpiada Internaţională de Geografie

Sonia Sortan, o elevă a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva, se numără printre cei patru elevi care vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Geografie, ce se va desfăşura în acest an în Moscova.

FOTO Prima zi de şcoală la Colegiul Decebal. Sărbătoare în curtea liceului

Anul şcolar a început cu câteva ore mai târziu la Colegiul Naţional Decebal din municipiul Deva. La orele după-amiezii, elevii au fost invitaţi în curtea şcolii la festivitatea de deschidere a anului 2014 – 2015. La eveniment a fost prezent şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite