Echipament de 300.000 Euro intrat în dotarea pompierilor. Cum va fi folosit containerul multirisc de ultimă generaţie

Echipament de 300.000 Euro intrat în dotarea pompierilor. Cum va fi folosit containerul multirisc de ultimă generaţie

FOTO: ISU Hunedoara.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a prezentat, miercuri, noul container multirisc, de ultimă generaţie, intrat în patrimoniul instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un echipament de ultimă generaţie, folosit pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii ostile vieţii a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Containerul multi-risc, prezentat, miercuri, la Bretea Română, este dotat cu echipament modern ce permite intervenţii de lungă durată în condiţii dificile. El va deservi întregul judeţ.

„Containerul în valoare de peste 300.000 euro este lung de 6,4 metri, lat de 2,5 m şi înalt de 2,2 metri, având o greutate de opt tone. Acesta conţine, în sertare şi rafturi, cărucioare şi lăzi metalice, în interiorul cărora sunt aşezate echipamente diverse, de la un cort militar (cu încălzire), sisteme pneumatice de ridicare, echipamente de descarcerare, de pătrundere, echipamente pentru imobilizarea pacienţilor, tărgi de transport speciale, unelte, trei generatoare electrice, chiar şi materiale de construcţii, aparat pentru detecţia curentului electric fără atingere şi multe alte echipamente specifice (PSI, de protecţie pompieri, salvare de la înălţime etc)”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Containerul este dotat şi cu un aparat de detectare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau sub alte materiale, având posibilitatea de detecta sunete şi a capta imagini din locuri strâmte. Sistemul este compus din cameră articulată, cu braţ telescopic de 4 metri şi senzori acustici. Judeţul Hunedoara se află printre primele zece din ţară dotate cu astfel de echipamente.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini sfâşietoare cu câinele salvat de pompieri, după ce a fost pus într-un sac şi aruncat în flăcări

Un localnic din Hunedoara a făcut un gest cu totul necugetat. A legat un câine într-un sac şi l-a aruncat pe o păşune care apoi fusese incendiată. Câinele, de doar câteva luni, a fost salvat la timp de pompieri.

Bilanţul ISU Hunedoara: peste 16.000 de misiuni de salvare în 2016. Cine sunt pompierul şi paramedicul anului

Aproape 16.000 de intervenţii au avut echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, potrivit bilanţului instituţiei pe anul 2016. Numărul intervenţiilor a crescut cu 20 la sută faţă de cele înregistrate în 2015.

VIDEO Noaptea de coşmar a unui oraş întreg. Cum arată dezastrul de la fabrica de uleiuri după ore de luptă cu flăcările

Operaţiunile de stingere a incendiului de pe platforma industrială din Orăştie continuă şi în timpul nopţii. La peste şapte ore de când flăcările au cuprins o fabrică de uleiuri, focul nu a fost stins, peste 40 de pompieri intervin la locul incendiului, iar aproape 400 de oameni au fost evacuaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările