Echinocţiul de toamnă va fi celebrat pe Cetatea Devei. Turiştii sunt chemaţi să vadă stelele şi planetele la telescoape

Echinocţiul de toamnă va fi celebrat pe Cetatea Devei. Turiştii sunt chemaţi să vadă stelele şi planetele la telescoape

Cetatea Devei. FOTO: ADEVĂRUL.

Turiştii sunt invitaţi sâmbătă seara în Cetatea Devei, pentru a celebra echinocţiul de toamnă. Aici vor fi amplasate mai multe telescoape performante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, până la ora 23:00, în Cetatea Devei vor fi amplasate mai multe telescoape performante cu ajutorul cărora vizitatorii vor putea observa cerul, planetele Jupiter şi Saturn cu sateliţii lor, dar şi satelitul natural al Pământului – Luna.

„Acţiunea doreşte să marcheze şi echinocţiul de toamnă, care în anul 2018 are loc pe data de 23 septembrie, la ora 04:54, moment din care ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, a informat Primăria Deva”, a informat Primăria Deva.

Telescoapele vor fi oferite de Societatea Română pentru Astronomie Culturală din Timişoara şi de Colegiul Naţional Decebal din Deva. De asemenea, nembrii Cercului de Robotică de la Colegiul Naţional Decebal din Deva şi profesorul Sorin Stănculescu, precum şi specialiştii de la  Societatea Română pentru Astronomie Culturală din Timişoara vor susţine lecţii de astrofizică şi astronomie pentru cei pasionaţi de astre şi de această ştiinţă. Camera de artilerie din Cetatea Devei se va transforma timp de câteva ore într-un mic planetariu, iar un concert de muzică rock va încheia seara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Castelul Corvinilor a fost de două ori mai atractiv decât Cetatea Devei. Numărul record de turişti la castelul medieval 

Cetatea Devei are o nouă sărbătoare: se împlinesc 169 de ani de la explozia care a devastat fortul. Cum s-a întâmplat

Cetatea Devei la mijlocul secolului al XIX-lea. Povestea gravurii realizate de un artist german care a vizitat citadela

 

 

citeste totul despre: