După şase luni de aşteptare, telecabina Cetăţii Devei devine funcţională. A primit toate autorizaţiile necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii vor putea folosi din nou telecabina pentru a urca în Cetatea Devei. Instalaţia a fost oprită încă din luna octombrie, din cauza unor defecţiuni.

Telecabina de pe Dealul Cetăţii Devei va deveni funcţională din 8 martie, a informat Primăria Deva, după ce timp de aproape şase luni a fost oprită, în urma unor defecţiuni. Ea a fost reparată recent, de o firmă din Austria, însă primăria a mai avut de aşteptat primirea autorizaţiei de funcţionare de la reprezentanţii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicare.

„Specialiştii de la CNCIR Sibiu au fost astăzi la Deva. S-au efectuat probe cu monolinerul şi am primit avizul să repornim instalaţia. Telecabina va fi funcţională de mâine dimineaţă şi va transporta în siguranţă turiştii”, a precizat Corina Costea, şeful Serviciului Baze Sportive şi de Agrement din Deva.

Până în 30 aprilie 2019, programul de vizitare a Cetăţii Deva este între orele 8:00-20:00, iar ultimele curse ale telecabinei vor avea loc la ora 19:30 (urcare) şi 19:50 (coborâre). Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 20 de lei, iar unul pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari este 10 lei. Pentru cei care preferă să viziteze monumentul istoric pe jos, ultima intrare, gratuită, pe Poarta 1 va fi la ora 19:30. Poarta 1 se va închide la ora 20:00.

telecabina

Ascensorul înclinat care deserveşte Cetatea Devei asigură legătura între staţia de plecare, situată la cota 180 metri până la platforma intermediară a Cetăţii Deva (staţie sosire), situată la cota 342 metri, respectiv o diferenţă de nivel de circa 160 metri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cea mai degradată biserică veche de lemn a fost salvată de voluntari: cum arată locul după o vară de muncă

VIDEO Biserica medievală cu cel mai ciudat gard: peste 200 de lespezi antice au fost rânduite în jurul lăcaşului

VIDEO Misterul bisericii medievale Colţ, refugiul legendar al cnezilor. Restaurarea controversată a ruinelor de şapte secole

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite