Dublă performanţă în educaţie: Cosmin Vraciu a obţinut menţiuni la olimpiade internaţionale de filosofie şi lectură

Dublă performanţă în educaţie: Cosmin Vraciu a obţinut menţiuni la olimpiade internaţionale de filosofie şi lectură

Cosmin Vraciu a participat la două olimpiade internaţionale.

Deveanul Cosmin Vraciu, absolvent în acest an al Colegiului Naţional Decebal, din Deva, a reuşit să obţină menţiuni la două olimpiade internaţionale, de filosofie şi de lectură.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cosmin Vraciu este unul dintre cei mai buni elevi pe care i-au dat liceele din judeţul Hunedoara în ultimii ani. În 2014, proaspătul absolvent al Colegiului Naţional Decebal, a reprezentat România atât la Olimpiada Internaţională de Filosofie, desfăşurată la Vilnius (Lituania), cât şi la Olimpiada Internaţională de Lectură, care a avut loc în perioada 2 - 6 septembrie, în Constanţa.

"Cosmin Vraciu a obţinut menţiune la Olimpiada Internaţională de la Constanţa, care valorifică experienţa de lectură a elevului din învăţământul preuniversitar şi achiziţiile culturale raportate la identitatea sa lingvistică şi culturală. Absolventul a obţinut menţiune şi la competiţia internaţională de la Vilnius recunoscută oficial de UNESCO, unde au participat 90 de elevi din 41 de state", a infromat Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Cosmin Vraciu este deţinător al Premiului I la etapa naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română în acest an. A fost pregătit de profesoara Elena Lupşa, la ştiinţe socio-umane şi de dascălul Geta Marcela Pârvănescu, la limba şi literatura română.


Vă recomandăm şi:

Elevul care a inventat ochelarii revoluţionari pentru nevăzători

Un adolescent de 17 ani din Deva îşi doreşte să le vină în ajutor nevăzătorilor din întreaga lume cu un dispozitiv care are toate şansele să înlocuiească bastonul alb şi câinii de sprijin. Invenţia lui Cristian Dragomir a ajuns pe locul I la o competiţie de inventică susţinută de gigantul Microsoft.

Premiantul săptămânii: Raul Oaida, tânărul care a impresionat lumea cu proiectele sale ingenioase

Raul Oaida (20 de ani) a construit un motor cu reacţie adaptabil pentru biciclete şi o maşină din piese Lego, propulsată cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea aerului comprimat. Este un tânăr energic şi inventiv, iar iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii” vor să îi răsplătească ingeniozitatea şi performanţele, printr-un gest simbolic.

VIDEO Alexandra Marcu s-a întors din Papua Noua Guinee. Eleva din Deva a urcat pe cel mai înalt vulcan al Oceaniei

Alexandra Marcu a ajuns astăzi în Deva şi a încheiat astfel o expediţie de peste 26.000 de kilometri. Adolescenta de 16 ani a urcat pe cel mai înalt vulcan al Oceaniei, vârful Giluwe, din Papua Noua Guinee.

citeste totul despre: