Drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi redeschis circulaţiei. Şoseaua din munţi va putea fi folosită şi de autocare

Drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi redeschis circulaţiei. Şoseaua din munţi va putea fi folosită şi de autocare

Drumul spre Sarmizegetusa Regia este închis de o săptămână. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

La o săptămână de la alunecarea de teren care a dus la închiderea şoselei spre Sarmizegetusa Regia, reparaţiile şi consolidările de urgenţă au fost finalizate, iar autorităţile au anunţat redeschiderea traficului rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

De miercuri, 27 martie 2019, turiştii care vor să urce cu maşinile până la poalele Sarmizegetusei Regia vor avea cale liberă.

Au fost efectuate reparaţiile de urgenţă pe sectorul Drumului judeţean 705A afectat de alunecările de teren din 20 martie, iar autorităţile judeţene au decis redeschiderea circulaţiei pe cei 4,5 kilometri ai şoselei închişi traficului rutier în ultima săptămână.

„Este vorba în primul rând despre lucrări de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră din cauza ruperii acostamentului şi surpării terenului de susţinere a şoselei. Concomitent, firma care derulează contractul de lucrări şi servicii de întreţinere şi reparaţii pe acest drum a executat lucrări de curăţire a şanţurilor şi rigolelor şi de defrişări. Tot în aceste zile, au cu sprijinul angajaţilor Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice, au fost executate lucrările de îndepărtare a materialului lemnos abandonat sau adus de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Drumul va fi accesibil şi autocarelor, au susţinut reprezentanţii instituţiei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Încă o şosea de poveste în Munţii Orăştiei: două drumuri modernizate duc spre satul dintre nori

VIDEO Sarmizegetusa Regia a fost cucerită de turişti: oamenii au făcut un drum pe jos de aproape 10 kilometri

Cinci ani de la descoperirea fabuloasă din Sarmizegetusa Regia. Soarta cererii de recompensă pentru matriţa unică în lume

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: