Drumul spre Retezat rămâne închis după dezastrul provocat de viituri. O expertiză este necesară înainte de refacerea sa

Şoseaua devastată spre Retezat

Devastat în mai multe locuri în urma viiturilor înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, drumul judeţean 686 spre zona turistică Râuşor de la poalele Retezatului va mai rămâne închis.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Drumul Judeţean 686, care asigură accesul dinspre Râu de Mori spre Râuşor a rămas închis, după ce la sfărşitul săptămânii trecute viiturile au provocat distrugerea carosabilului, în mai multe locuri.

Debitul crescut al pârâului Râuşor, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în munte, a dus la distrugerea părţii carosabile pe trei porţiuni cu lungimi cuprinse între 10 şi 40 de metri. Practic, malurile s-au surpat, apele au muşcat adânc din corpul drumului şi au distrus porţiuni întregi ale unei benzi de mers, într-o zonă aflată la trei kilometri aval de staţiunea Râuşor, informa Consiliul Judeţean Hunedoara.

 

Deşi iniţial, autorităţile informau că şoseaua va fi reparată în scurt timp, lucrările vor mai dura. Consiliul Judeţean Hunedoara nu a stabilit un grafic al acestora. „Drumul judeţean DJ686, pe tronsonul cuprins între ieşirea din localitatea Suseni (mânăstirea Colţ) amonte şi până la cabana turistică Râuşor, este închis temporar cu Avizul eliberat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara nr. 149.901 /15.06.2018. Lucrările ce vor fi efectuate pe acest drum vor rezulta în urma expertizării drumului calamitat. Drumul se va deschide la terminarea lucrărilor prevăzute în expertiza aflată în derulare, astfel încât circulaţia rutieră să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara, într-o adresă trimisă adevarul.ro.
FOTO: Salvamont Hunedoara


Vă recomandăm să citiţi şi:

Avertizare pentru turiştii din Retezat: drumul spre Poiana Pelegii este blocat. Autorităţile au decis închiderea lui

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor


 

citeste totul despre: