Drumul Lacului Cinciş a intrat în şantier. Şoseaua turistică ajunsese într-o stare dezastruoasă FOTO

Drumul Lacului Cinciş a intrat în şantier. Şoseaua turistică ajunsese într-o stare dezastruoasă FOTO

Reparaţii pe şoseaua Lacului Cinciş. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Drumul Lacului Cinciş a intrat în şantier. Autorităţile nu au mai putut ignora nemulţumirile turiştilor şi ale localnicilor faţă de starea dezastruoasă a şoselei.

Şoseaua de pe malul Lacului Cinciş, una dintre cele mai populare zone de agrement din judeţul Hunedoara, a intrat în reparaţii.

Secretele uriaşului baraj Valea de Peşti, ridicat în timp record, în anii ´70. Cum a fost retezat un munte VIDEO

Coloniile de la barajul Retezat. Ce soartă neaşteptată au avut „oraşele din munţi” ale muncitorilor VIDEO

Locuri pline de secrete pe Lacul Cinciş: Casa Albă a lui Ceauşescu, barajul uriaş şi bisericile de sub ape VIDEO

După ce adevarul.ro a relatat despre starea dezastruoasă în care se află Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Lacul Cinciş – Topliţa (25 de kilometri), pe tronsonul de şapte kilometri de pe malul Lacului Cinciş, şi despre faptul că drumul nu a fost reabilitat complet încă din anii ´60, de la construcţia sa, autorităţile au luat primele măsuri.


Şanţuri astupate pe şoseaua de pe malul Lacului Cinciş. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

De joi, au început reparaţiile pe şoseaua care ocoleşte lacul de acumulare. Gropile şi şanţurile sunt astupate cu asfalt şi au fost instalate panouri prin care turiştii sunt înştiinţaţi să circule cu viteza maximă de 30 de kilometri pe oră, deoarece drumul a intrat în şantier. Miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara i-au somat pe cei ai Primăriei Teliucu Inferior, care în 2018 a preluat în administrare tronsonul de drum judeţean, pentru a derula lucrări la reţeaua de apă şi canalizare, să repare cât mai repede şoseaua, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi confort.


Lucrări pe şoseaua de pe malul Lacului Cinciş. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

 „Este a cincea oară când ne întâlnim cu cei de la Primăria Teliucu Inferior, însă domniile lor nu înţeleg care le sunt obligaţiile din contractul de administrare. Oamenii sunt revoltaţi pe bună dreptate, acest drum arată ca după bombardamente. Îi rog încă o dată să-şi respecte obligaţiile. Am solicitat Poliţiei să verifice dacă sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă, iar dacă nu, să aplice amenzi administratorului drumului, adică Primăriei Teliucu Inferior”, afirma Costel Avram, administratorul public al judeţului.


Asfaltare pe şoseaua de pe malul Lacului Cinciş. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Şoseaua care ocoleşte Lacul Cinciş, pe aproape zece kilometri, a fost construită în urmă cu şase decenii, odată cu barajul, însă de atunci autorităţile nu au mai investit în reabilitarea ei. Situaţia dezastruoasă în care a ajuns drumul judeţean a făcut o mulţime de pagube maşinilor care circulă pe el. „Starea de degradare a îmbrăcăminţii rutiere este avansată pe tot sectorul asfaltat, durata de exploatare fiind depăşită. Starea de degradare se explică plin lipsa parţială a lucrărilor de întreţinere la timpul potrivit, prin capacitatea portantă deficitară a structurii rutiere existente şi prin neasigurarea colectării şi evacuării apelor de suprafaţă din zona drumului”, arăta o expertiză tehnică realizată la soclitarea Consiliului Judeţean Hunedoara.


Drumul spre Lacul Cinciş. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Din 2018, şoseaua a fost preluată în administrare temporară de Primăria Teliucu Inferior, pe durata lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare, dar reprezentanţii primăriei susţineau că nu au bani de reparaţii.


Drumul spre Lacul Cinciş. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Vă recomandăm să citiţi şi:

Noua şosea din Masivul Parâng, cu două tuneluri, în şantier din 2018. Termen prelungit de finalizare a  lucrărilor

Dealul Liliecilor, cel mai spectaculos loc al Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum a rezistat lucrarea de anvergură VIDEO

Cum arată podurile pentru sălbăticiuni, de pe autostrada Lugoj-Deva, la doi ani de la construire VIDEO

Podul verde al Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum a ajuns ecoductul pentru animale, la doi ani de la construcţie VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările