Două vagoane cu huilă au deraiat între Mina Paroşeni şi Uzina de Preparaţie

Două vagoane cu huilă au deraiat între Mina Paroşeni şi Uzina de Preparaţie

Foto: Arhivă

Două vagoane ale unui tren încărcat cu huilă au deraiat, ieri, pe podul de cale ferată de peste râul Jiu, între Exploatarea Minieră Paroşeni şi Uzina de Preparaţie. Din totalul celor 32 de vagoane ale trenului, doar 25 au reuşit să treacă podul, două au deraiat, iar restul au rămas pe şine.

UPDATE ORA 09.45

Lucrările pentru deblocarea căii ferate între Exploatarea Minieră Paroşeni şi Uzina de Preparaţie continuă şi astăzi, după ce, ieri, două vagoane ale unui tren încărcat cu huilă au deraiat pe podul feroviar de peste râul Jiu. Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale a Huilei  (CNH) Petroşani, repunerea vagoanelor pe şine va fi de durată, deoarece osiile au căzut printre traversele podului şi chiar  în albia râului.

Pentru că în timpul nopţii nu s-a putut acţiona în condiţii de siguranţă, lucrările pentru deblocarea căii ferate au fost sistate. Acestea au fost reluate în această dimineaţă şi sperăm ca, până la finalul zilei, situaţia să revină la normal”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNH Petroşani, Oana Stoicuţa.

Garnitura de tren a plecat, ieri, de la Exploatarea Minieră Paroşeni spre Uzina de Preparaţie, dar la podul de peste Jiu vagoanele cu numărul 25 şi 26 au deraiat.

Repunerea lor pe şine va lua ceva timp, pentru că osiile au căzut printre traversele podului, iar una a ajuns chiar în albia Jiului.

Doar 25 de vagoane au ajuns la preparaţie. Celelate cinci vagoane rămase pe şine au fost trase cu ajutorul unui utilaj şi reîntoarse la Exploatarea Minieră Paroşeni”, a precizat Oana Stoicuţa.

Trebuie mai întâi ca încărcătura din cele două vagoane deraiate să fie descărcată, iar apoi este nevoie de o macara de mare tonaj pentru repunerea acestora pe şine.

Cele 32 de vagoane erau încărcate cu câte 55 de tone de cărbune fiecare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: