Două luni de când Spitalul municipal din Hunedoara este „unitate COVID 19”. Ce au cerut autorităţile

Două luni de când Spitalul municipal din Hunedoara este „unitate COVID 19”. Ce au cerut autorităţile

Spitalul şi policlinica unităţii medicale din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Au trecut două luni de când Spitalul municipal din Hunedoara a devenit „unitate medicală Covid 19”, destinată pacienţilor cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cum au fost distruse toate dozele de vaccin anti-COVID-19 de la centrul din Petroşani, chiar în prima zi de vaccinare


Au trecut două luni de când Spitalul municipal din Hunedoara a devenit „unitate medicală Covid 19”, iar conducerea instituţiei anunţă demersuri pentru revenirea la statutul de „spital suport Covid 19”.

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a întocmit şi a transmis către Ministerul Sănătăţii o adresă prin care se propune oficial ca Spitalul municipal Hunedoara să redevină „spital suport COVID”, statut pe care l-a avut de la începutul anului trecut până în urmă cu două luni, informează Primăria Hunedoara. Din 20 noiembrie 2020, spitalul municipal a devenit, prin Ordin al ministrului sănătăţii, „spital Covid 19”, destinat pacienţilor cu noul coronavirus.

„Spitalul municipal Hunedoara s-a achitat foarte bine de sarcinile sale, ca spital Covid 19. Nu ne rămâne decât să sperăm că Ministerul Sănătăţii va aproba cât mai curând propunerea înaintată oficial de către Prefectura Hunedoara şi de Direcţia de Sănătate Publică, astfel încât să putem trata aici şi patologiile non-Covid 19, la fel cum am făcut până pe 20 noiembrie anul trecut”, a declarat Radu Budae, managerul unităţii sanitare.

De două luni, Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara are statutul de unitate medicală COVID. Aici sunt trataţi, cu excepţia pacienţilor Secţiei de Dializă şi Oncologie, numai bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus. De asemenea, Ambulatoriul a rămas deschis pacienţilor, indiferent de afecţiunile acestora.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Spitalul Hunedoara, unitate COVID-19. Explicaţia prefectului: „Nu avem de ales, pentru că nici boala nu alege”

Spitalul municipal Hunedoara a devenit spital COVID. Pacienţii fără coronavirus nu vor mai fi internaţi aici

Doliu în Spitalul Deva. A murit medicul Ileana Moca, în ATI, răpus de COVID-19. Mesajul colegilor
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările