Doi turişti au fost recuperaţi de jandarmi după ce s-au rătăcit în Masivul Retezat

Doi turişti au fost recuperaţi de jandarmi după ce s-au rătăcit în Masivul Retezat

FOTO: IJJ Retezat.

Jandarmii au pornit duminică seara în căutarea unor turişti care s-au pierdut în zona Lacului Bucura din Masivul Retezat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică seara, doi tineri din judeţul Dolj au sunat la 112, pentru a anunţa că s-au rătăcit în timpul excursiei spre la Lacul Bucura, în zona denumită Lunca Berhină.

Sesizarea a fost făcută de unul dintre cei doi turişti, în momentul în care nu au mai observat marcajul traseului turistic, intrând din zona alpină în cea împădurită.

„Au fost alertaţi jandarmii, care au plecat în căutarea persoanelor rătăcite, pe traseul Lacul de acumulare Gura Apelor  - Lunca Berhină – Lacul Bucura. Cei doi turişti au fost găsiţi de jandarmi pe traseul turistic către Poiana Pelegii. Au fost transportaţi la Lacul de acumulare Gura Apelor, unde aveau parcat autoturismul personal, fără a fi necesare îngrijiri medicale”, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Marea retrocedare a Retezatului: şapte ani de procese cu urmaşii baronilor Kendeffy, pentru 15.000 de hectare de pădure şi păşune

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările