Doi şoferi hunedoreni, cercetaţi după ce au distrus un drum comunal cu un concasor de peste 64 de tone

Doi şoferi hunedoreni, cercetaţi după ce au distrus un drum comunal cu un concasor de peste 64 de tone

Asfaltul a fost distrus de greutatea utilajului. FOTO: Arhivă Adevărul

Doi şoferi sunt cercetaţi de poliţişti după ce au transportat un concasor pe un drum comunal între localităţile hunedorene Hondol şi Băiaga, blocând şoseaua şi distrugând, din cauza greutăţii utilajului, asfaltul pe o porţiune de 30 de metri, 30 de localnici protestând faţă de această situaţie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, agentul Laura Bradu, a declarat, sâmbătă, corespodentului Mediafax că localnicii din comuna Certeju de Sus au a sesizat, vineri seară, oamenii legii că pe sectorul de drum Hondol-Băiaga un utilaj agabaritic a blocat traficul rutier.

"Poliţiştii au stabilit că un şofer în vârstă de 41 de ani, din Bucureşti, a condus un autotren agabaritic pe drumul comunal 28 C, tractând şi o semiremorcă pe care se afla un utilaj şenilat al unei firme de construcţii, ce executa lucrări la o carieră de piatră din zonă, întregul ansablu cântărind aproximativ 150 de tone. Între localităţile Hondol şi Băiaga, şoferul nu a mai putut să înainteze pe drumul asfaltat care era avea o lăţime de doar patru metri şi a oprit autovehiculul, iar un alt şofer de la aceeaşi societatea a coborât utilajul şenilat de pe semiremorcă, apoi s-a deplasat cu acesta aproximativ 30 de metri pe asfalt, distrugându-l din cauza greutăţii. Această situaţie a provocat ieşirea în stradă a circa 30 de localnici, care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de distrugerea drumului", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, agentul Laura Bradu.

Aceasta a declarat că utilajul şenilat, un concasor care cântăreşte peste 64 de tone, a fost urcat din nou pe trailer pentru a fi luat din zonă. În urma acestui incident, traficul rutier pe drumul respectiv a fost blocat timp de două ore şi jumătate, iar carosabilul a fost deteriorat pe o porţiune de aproximativ 30 de metri. După efectuarea cercetării la faţa locului şi audierea martorilor, poliţiştii au întocmit două dosare penale pe numele şoferilor, pentru distrugere şi împiedicare/îngreunare a circulaţiei rutiere pe drumurile publice.

CITIŢI ŞI:

Moţii din Horea primesc bani pentru repararea drumului distrus de camioanele care au coborât avionul prăbuşit

Judeţul cu cele mai distruse drumuri din Moldova are sediu modern pentru 14 angajaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: