Doi hunedoreni au fost reţinuţi pentru evaziune din vânzare de cai, inclusiv de la Letea

Doi hunedoreni au fost reţinuţi pentru evaziune din vânzare de cai, inclusiv de la Letea

Bărbaţii au fost reţinuţi. FOTO: Arhivă Adevărul

Doi bărbaţi din judeţul Mureş, tată şi fiu, administratori ai unei firme din judeţul Hunedoara, au fost reţinuţi, miercuri, de poliţişti, pentru evaziune fiscală de peste 2,2 milioane de lei din vânzarea de cai, surse judiciare spunând că între animale erau şi cai din Pădurea Letea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, în urma cercetărilor făcute de ofiţerii Biroului de Combatere a Fraudelor Economico-Financiare al Poliţiei Deva au fost reţinuţi un bărbat de 55 de ani din Reghin, judeţul Mureş, administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Hunedoara, şi fiul acestuia, de 22 de ani, arată Mediafax.

Niţu a declarat că poliţiştii au stabilit că în perioada mai 2011-iunie 2012 suspecţii au menţionat în documentele contabile operaţiuni comerciale fictive privind achiziţii de cabaline de la firme cu sediul în judeţele Tulcea şi Iaşi şi au solicitat compensări de TVA de la bugetul general consolidat, corespunzătoare livrărilor către o societate comercială din judeţul Teleorman, prejudiciind astfel bugetul statului cu suma de 2.260.177 de lei, din care 856.846 de lei impozit pe profit şi 1.403.331 lei TVA.

Potrivit acestuia, cei doi urmează să fie prezentaţi, miercuri, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, aceştia urmând să decidă dacă vor propune arestarea preventivă a suspecţilor, pentru evaziune fiscală.

Conform unor surse judiciare ale Mediafax, cei doi cumpărau cai de la diferite persoane din judeţul Tulcea, printre care şi animale sălbatice provenite din Pădurea Letea, care figurau în acte ca fiind achiziţionaţi de la diferite firme din Tulcea şi Iaşi la preţuri mult mai mari decât cele reale. Animalele erau trecute prin mai multe firme care solicitau rambursarea de TVA, afirmă aceleaşi surse, pentru agenţia de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: