Drumul de la poalele Transalpinei a intrat în reparaţii de urgenţă, odată cu venirea iernii

Drumul de la poalele Transalpinei a intrat în reparaţii de urgenţă, odată cu venirea iernii

DN 7A. FOTO: DRDP Timişoara.

Drumul care face legătura între Petroşani şi judeţul Vâlcea şi cu Transalpina a intrat în reparaţii de urgenţă odată cu primii fulgi de zăpadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara au intervenit pe Drumul Naţional 7A, între Petroşani şi judeţul Vâlcea, o scurtăturcă spre şoseaua Transalpina, unde desfăşoară lucrări de maximă urgenţă pentru a permite desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.

„În regie proprie a fost realizat un zid de sprijin în albie, iar în această săptămână, Secţia Producţie Lucrări Drumuri a DRDP Timişoara va începe o serie de lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică, în zona asfaltată a drumului. Întrucât există şi o zonă a drumului fără asfalt, aici au avut fost făcute lucrări de reprofilare cu autogrederul şi va fi adăugat şi aport de piatră”, a informat DRDP Timişoara.

În curbele periculoase vor fi instalate parapete din beton, iar în aceste zile a început montarea indicatoarelor rutiere de limitare de viteză, semnalizarea curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanţi şi a indicatoarelor specifice sezonului de iarnă.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, a preluat în această toamnă, în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparaţie capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat.DRDP Timişoara va realiza o expertiză pe sectorul de drum respectiv, iar în urma acesteia se va întocmi documentaţia pentru scoaterea la licitaţie a restului de executat din contractul de reparaţie capitală pentru DN7A sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120, a informat DRDP Timişoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, în blocaj înaintea inaugurării aşteptate de 5 ani. Lotul 3 nu poate fi deschis, iar pentru Lotul 4 se caută o soluţie de compromis

Autostrada Lugoj - Deva: probleme grave semnalate pe unul dintre tronsoane la recepţia lucrărilor la cei 43 de kilometri. Doar un lot ar putea fi inaugurat

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: