Dezastru în masivul Retezat: pădurea defrişată a fost mistuită de incendii

Dezastru în masivul Retezat: pădurea defrişată a fost mistuită de incendii

Jandarmii şi pădurarii au încercat să oprească înaintarea focului. D.G. FOTO IJJ Hunedoara.

Mai mult de două hectare de vegetaţie uscată au ars în Masivul Retezat. Incendiile au mistuit terenul unei exploatări forestiere, pe care au avut loc defrişări. S-a extins apoi spre pădurile de foioase de pe munte şi a fost nevoie de intervenţia a aproape 100 de oameni pentru oprirea dezastrului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmii montani din Câmpu lui Neag au chemat în ajutor pompierii, după ce au constatat că nu pot opri extinderea unui incendiu izbucnit pe munte, într-o zonă greu accesibilă, unde au avut loc defrişări masive.

„Echipele de intervenţie au ajuns la locul incendiului după parcurgerea, pe jos, timp de aproximativ două ore, a unui traseu greu accesibil.

Au constatat că arderea se manifesta pe aproximativ două hectare de teren acoperit cu martoane şi resturi rezultate în urma exploatării forestiere.

Cu sprijinul a două utilaje grele de la Ocolul Silvic Lupeni, zona incendiului a fost izolată prin trasarea unor benzi de mineralizare a solului. Intervenţia a fost marcată de lipsa surselor de apă pentru stingere, terenul accidentat nefavorabil acţiunii terestre şi de dezvoltarea imprevizibilă a arderii”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Pompierii, jandarmii şi angajaţii ocoalelor silvice din zonă au muncit timp de două zile pentru lichidarea incendiului din masivul Retezat. Zona din Retezat în care au avut loc exploatări forestiere a rămas sub supraveghere, pentru a fi prevăzută izbucnirea unor alte incendii.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Castelul Corvinilor din Hunedoara, locul nesfârşitelor mistere

FOTO VIDEO Cum a ajuns Hunedoara oraşul palatelor romilor bogaţi, construite fără control

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările