Deva trece la transport public ecologic: 24 de autobuze şi microbuze electrice vor fi achiziţionate pe fonduri europene

Deva trece la transport public ecologic: 24 de autobuze şi microbuze electrice vor fi achiziţionate pe fonduri europene

Autobuze electric. FOTO: Primăria Deva.

24 de autobuze şi microbuze ecologice vor fi achiziţionate de municipalitatea din Deva, pe fonduri europene. Proiectul depus la ADR Vest a intrat în faza precontractuală, a informat primăria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Achiziţia de autobuze electrice pentru Deva, pe fonduri europene, a intrat, de astăzi, în linie dreaptă, potrivit reprezentanţilro Primăriei Deva.

„Proiectul pentru achiziţionarea microbuzelor şi autobuzelor electrice a trecut, cu succes, de etapa clarificărilor cerute de finanţator şi a intrat în faza pre-contractuală. Valoarea aproximativă a proiectului pentru achiziţionarea celor 24 de vehicule ecologice (microbuze şi autobuze) pentru Deva este de 9,5 milioane euro + TVA”, a informat primăria.

Investiţia face parte din proiectul mai amplu „Modernizarea sistemului de transport public local în municipiul Deva”, care cuprinde ahiziţionarea de vehicule ecologice şi reabilitarea infrastructurii aferente.

„Este necesară modernizarea parcului de vehicule de transport public, astfel încât să se asigure reducerea nivelului de combustibil şi a emisiilor de noxe, precum şi asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Astfel, se impune achiziţionarea de vehicule de transport public ecologice, care să ofere condiţii moderne, sigure şi confortabile pentru călători şi a căror utilitate să conducă la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, va fi necesară suplimentarea numărului de vehicule actual”, se arată în documentaţie.

După implementarea proiectului se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 15 procente, până în anul 2022. În cadrul proiectului ce urmează a fi implementat, se doreşte achiziţionarea de autobuze ecologice (electrice şi hibride), construirea a 125 de staţii de autobus şi modernizarea şi adaptarea traseelor în lungime de 45,3 kilometri. Un alt obiectiv al proiectului este creşterea utilizării transportului în comun de la 13%, faţă de cât este în prezent, la 67,7%.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Deva şi Hunedoara se întrec în gratuităţi pentru elevi pe autobuzele locale. Preţuri modice la abonamente de transport

Proiectele de 30 de milioane de euro în modernizarea reţelei de transport urban şi în piste de biciclete au fost admise

FOTO Autostrada Lugoj - Deva: niciun kilometru finalizat în 2018. În ce stadiu au ajuns lucrările începute în 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: