Deva şi Hunedoara în „Scenariul roşu” COVID 19. Aici sunt jumătate din cazurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Urgenţă din Deva. Foto: ARHIVĂ
Spitalul de Urgenţă din Deva. Foto: ARHIVĂ

Municipiile Deva şi Huendoara au intrat în „Scenariul roşu” al îmbolnăvirilor cu Covid 19. Numărul total al cazurilor din cele două municipii reprezintă peste jumătate din cel înregistrat în întreg judeţul Hunedoara.

Peste 1.000 de oameni din judeţul Hunedoara sunt infectaţi cu Covid 19, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Deva şi Hunedoara, „lovite” de COVID 19. Mai mulţi copii sunt în spital, infectaţi cu noul coronavirus

Medicul Lidia Dobrei a murit. Mesajul emoţionant al doctoriţei, din spital, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Un centru de testare COVID 19 din Deva a fost închis în urma unui control al DSP Hunedoara

În „Scenariul Roşu” – localităţile unde incidenţa îmbolnăvirilor depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori, se află municipiile Hunedoara şi Deva şi comunele Peştişu Mic, Zam, Râu de Mori, Topliţa, Teliucu Inferior, Bulzeştii de Sus, Ghelari, Veţel şi Ribiţa. Rata infecţiilor cu Sars-Cov-2 în judeţ este de 2,18 cazuri la mia de locuitori.

În municipiul Hunedoara sunt înregistrate 299 de cazuri pentru ultimele 14 zile, rata îmbolnăvirilor fiind de 4,25 cazuri la mia de locuitori. În Deva, au fost înregistrate 242 de cazuri pentru ultimele două săptămâni (incidenţa de 3,55 cazuri la mia de locuitori). Un focar de Covid 19 este la Primăria Deva, opt dintre angajaţii instituţiei fiind testaţi pozitiv.

Numărul îmbolnăvirilor este mai mare, faţă de datele prezentate oficial de autorităţi. Multe persoane care se testează acasă şi constată că au Covid 19 nu mai anunţă rezultatul autorităţilor, chiar dacă se expun unui risc major de sănătate. Incidenţa oficială se calculează cu trei zile în urmă.

În ultimele zile, două persoane au fost identificate după ce şi-au falsificat rezultatele testelor Covid 19, pentru a putea ieşi mai repede din carantină.

În judeţele şi localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de trei la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mai puteţi citi şi:

Cel mai vârstnic hunedorean vaccinat împotriva Covid-19 are 101 ani. A primit vaccinul acasă

Vaccinare anti-Covid 19 cu picioarele în apă. Imagini cu centrul Drive Thru din Deva, după inundaţii

Doliu în presă. A murit jurnalistul Mircea Lepădatu, în urma complicaţiilor cauzate de virusul Sars-CoV-2



 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite