Destinaţii ideale pentru pelerini, de Paşte: Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului

Destinaţii ideale pentru pelerini, de Paşte: Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului

Mănăstirea Prislop.

Cel mai căutat loc de pelerinaj din judeţul Hunedoara, Mănăstirea Prislop, aşteaptă în seara învierii peste 20.000 de enoriaşi. Situată în apropiere de Haţeg, la capătul unui drum anevoios care şerpuieşte printre Dealurile Silvaşului, despre mânăstirea ridicată în secolul al XIV-lea se spune că adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului este, de Paşte, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Transilvania.

Aici se află mormântul părintelui Arsenie Boca, cel supranumit „Sfântul Ardealului” şi tot aici turiştii pot vizita schitul săpat în stâncă, unde duhovnicul se refugia adeseori î timpul vieţii.

Cei care doresc să viziteze mănăstirea de Paşte sunt îndrumaţi să plece devreme la drum, pentru a putea face loc autoturismelor în zona monumentului istoric, care va fi foarte aglomerată.

Simfonia magnoliilor versus cascadă
Dacă nu sunteţi o fire religioasă şi pentru că meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru aceste zile, o ieşire în aer liber este tocmai binevenită după  masa copioasă din familie.

Întrucât primăvara nu se face simţită niciunde mai bine decât în parc, arboretumul din Simeria vă aşteaptă cu poienile şi aleile sale şerpuitoare, cât şi cu lacul pe care obişnuiesc să stea de strajă nuferi.

În niciun caz nu trebuie să rataţi în parcul dendrologic „simfonia magnoliilor”, luna aprilie fiind dedicată unui număr de cinci din cele 10 specii existente.

Dacă vreţi ceva mai sălbatic, puteţi opta pentru cascada din apropierea staţiunii Geoagiu. Deşi nu este foarte mare – aproximativ 15 metri – e destul de spectaculoasă.

 În cazul în care nu vreţi să părăsiţi Deva, aveţi la dispoziţie serbarea câmpenească de pe platoul Bejan, unde vă aşteaptă interpreţi locali de muzică pentru petrecere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările