Deputatul Mircia Muntean şi-a anunţat candidatura la Primăria Deva, sprijinit de Mircea Geoană

Deputatul Mircia Muntean şi-a anunţat candidatura la Primăria Deva, sprijinit de Mircea Geoană

Mircia Muntean şi Mircea Geoană. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Deputatul Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva timp de 16 ani, şi-a anunţat candidatura la alegerile locale pentru funcţia de primar al Devei, într-o conferinţă de presă, organizată astăzi la Deva. Mircia Muntean va fi sprijinit de Partidul Social Românesc, condus de Mircea Geoană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircia Muntean a fost anunţat astăzi ca viitorul candidat al Partidului Social Românesc la alegerile locale din vara anului viitor, pentru funcţia de primar al municipiului Deva. Deputatul PSD care a fost până în 2012, timp de 16 ani, primar al Devei, va fi sprijint de Partidul Social Românesc, condus de Mircea Geoană.

„Mircia Muntean va fi candidatul nostru pentru Primăria Deva. Ne face mare plăcere să îl primim, cu braţele deschise, în rândul nostru. Astfel se întăreşte foarte mult echipa PSRO în judeţul Hunedoara", a declarat Mircea Geoană, în cadrul conferinţei organizate la Deva, cu ocazia lansării în dezbatere publică a Programului Naţional al PSRO de Creare de Locuri de Muncă. Mircia Muntean a declarat că a cerut iniţial sprijinul colegilor săi din PSD la viitoarele alegeri, însă nu l-a primit.

Mircia Muntean a fost trimis recent în judecată într-un dosar penal în care a fost anchetat pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi provocarea unui accident uşor în Deva.

Deputatul a fost condamnat în septembrie 2013, printr-o sentinţă definitivă a magistraţilor de la Curtea Supremă, la patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de şase ani, şi la plata unor despăgubiri de peste 330.000 de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Infracţiunile de care a fost acuzat Mircia Muntean sunt legate de cedarea iegală a unor terenuri din domeniul public al Devei, pe care actualul parlamentar a aprobat-o în 1999, în vremea în care era primar al municipiului Deva. El şi-a păstrat însă locul în Parlamentul României.


 

Vă recomandăm şi:

VIDEO Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident şi s-a ascuns de Poliţie. Fostul primar a fost găsit, cu faţa plină de sânge şi cu un câine în braţe

Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, în prezent deputat PSD, a fost implicat în această seară un accident rutier, pe centura municipiului. Ulterior, Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului, dar a fost găsit, cu faţa plină de sânge. Mircia Muntean era băut, potrivit martorilor, lucru neconfirmat încă de IPJ Hunedoara.

Aleşii corupţi ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi şi Ovidiu Hada sunt condamnaţi în dosare ale DNA

Trei politicieni reprezentativi pentru judeţul Hunedoara au primit sentinţe în dosare de corupţie. Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Mircia Muntean, fostul primar al Devei, a primit o sentinţă definitivă de patru ani, cu suspendare, iar deputata Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare, sentinţa în cazul ei nefiind definitivă.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de închisoare pentru afaceri ilegale făcute când era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul de anchetă al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.


 

citeste totul despre: