VIDEO Deputatul Mircia Muntean va fi judecat după accidentul provocat la beţie. Alcoolemia fostului primar: 1,3 la mie

VIDEO Deputatul Mircia Muntean va fi judecat după accidentul provocat la beţie. Alcoolemia fostului primar: 1,3 la mie

Mircia Muntean a fost prins băut la volan, după ce a provocat un accident. FOTO: Hunedoara TV.

Deputatul Mircia Muntean, fost primar al Devei timp de 16 ani, a fost trimis în judecată, într-un dosar penal în care a fost acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe. Parlamentarul din Deva riscă închisoarea cu execeutare, fiind condamnat într-un alt dosar, pentru infracţiuni de corupţie, la o pedeapsă de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 30 octombrie 2014, organele de poliţie din cadrul Municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecţia semaforizată dintre str. Zarandului şi str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulaţie a sensului de mers Sibiu – Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de inculpatul Muntean Mircia, fost primar al municipiului Deva.

Din probele administrate în cauză a reieşit că inculpatul, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staţionare la culoarea roşie a semaforului, venind din spatele acestora şi nereuşind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului.


Inculpatul a fost descoperit, după circa 20 minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere şi dus la locul accidentului de către un poliţist.


În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 1,30  gr ‰ la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr ‰ la cea de-a doua probă.
 

Prin ordonanţa din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei inculpatului la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, respectiv orele 18:30, în data de 30 octombrie 2014. Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al I.M.L. Timişoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că „la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era în eliminare şi ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr ‰”. Actul medico-legal mai menţionează că s-a constatat o neconcordanţă între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum şi valorile certe stabilite la analiză, neconcordanţă ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat, au informat procurorii.

Prin acelaşi act procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de către inculpat a infracţiunii de părăsire a locului accidentului, motivat de faptul că în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


În seara de 30 octombrie, aflat în maşina sa, Mircia Muntean a fost implicat într-un accident rutier, pe Calea Zarandului din Deva, în apropiere de blocul în care locuieşte. Mai târziu, deputatul a negat că se afla la volan, susţinând că o altă persoană a condus SUV-ul care a lovit un autoturism, un autobuz şi remorca unei basculante.

"Accidentul rutier fără victime a avut loc în municipiul Deva, pe Calea Zarandului, în zona Penny Market. Autovehiculele implicate au fost o autobasculantă, două autoturisme şi un autobuz fără pasageri", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului. A fost urmărit de un cameraman, însă în momentul în care a fost întrebat ce s-a întâmplat, deputatul a lovit camera. Apoi, un apropiat de-al său l-a agresat pe operator, cerându-i să nu mai filmeze. Între timp, Mircia Muntean a luat-o la fugă şi s-a ascuns în tufişurile din apropierea locului accidentului.

La faţa locului a apărut un echipaj al Poliţiei Locale din Deva, iar oamenii au folosit lanternele pentru a-l depista pe fostul primar. Întâi au găsit câinele, pe care acesta îl purtase în braţe, apoi l-au descoperit şi pe parlamentar, după gardul viu. Un poliţist local a sărit peste tufişuri, pentru a-l întoarce din drum pe deputat. Ajutat de poliţistul local să treacă peste obstacolul de vegetaţie, înalt de peste un metru, Mircia Muntean a fost preluat de alţi localnici. Apoi a fost transportat la spital, cu o ambulanţă.

Primul lucru pe care l-a afirmat fostul primar al Devei a fost că nu el se afla la volan, ci un prieten de-al său. A recunoscut că băuse şi a fost contrazis de câţiva dintre martorii accidentului cu privire la locul ocupat în maşină. Cu câteva ore mai devreme, Mircia Muntean a făcut parte din comitetul de întâmpinare al premierului Victor Ponta, care a vizitat Combinatul siderurgic din Hunedoara. Ulterior, poliţiştii au deschis o anchetă penală pentru vătămare corporală din culpă, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.


În luna septembrie a anului 2013, deputatul Mircia Muntean (PSD), fost primar PNL al Devei timp de 16 ani, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la patru ani de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de peste 330.000 de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Infracţiunile de care a fost acuzat Mircia Muntean sunt legate de cedarea iegală a unor terenuri din domeniul public al Devei, pe care actualul deputat Mircia Muntean a aprobat-o în 1999, în vremea în care era primar al municipiului Deva. El şi-a păstrat însă locul în Parlamentul României.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Scene halucinante cu deputatul Mircia Muntean, fost primar al Devei. S-a ascuns în tufişuri după accident

Accidentul rutier în care a fost implicat aseară deputatul Mircia Muntean nu a rămas fără urmări. El va fi cercetat penal, pentru vătămare corporală din culpă, iar dosarul va fi soluţionat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

VIDEO Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident şi s-a ascuns de Poliţie. Fostul primar a fost găsit, cu faţa plină de sânge şi cu un câine în braţe

Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, în prezent deputat PSD, a fost implicat în această seară un accident rutier, pe centura municipiului. Ulterior, Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului, dar a fost găsit, cu faţa plină de sânge. Mircia Muntean era băut, potrivit martorilor, lucru neconfirmat încă de IPJ Hunedoara.

Aleşii corupţi ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi şi Ovidiu Hada sunt condamnaţi în dosare ale DNA

Trei politicieni reprezentativi pentru judeţul Hunedoara au primit sentinţe în dosare de corupţie. Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Mircia Muntean, fostul primar al Devei, a primit o sentinţă definitivă de patru ani, cu suspendare, iar deputata Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare, sentinţa în cazul ei nefiind definitivă.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de închisoare pentru afaceri ilegale făcute când era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul de anchetă al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările