DEMERS: Iubirea dintre Eminescu și Veronica Micle, “unită” într-un diamant memorial

DEMERS: Iubirea dintre Eminescu și Veronica Micle, “unită” într-un diamant memorial

Monika Hondru vrea să transforme oesmintele lui Eminescu și Veronica într-un diamant al iubirii veșnice.

O hunedoreancă, stabiltă în Germania, vine cu o inițaitivă curajoasă: osemintele poetului național Eminescu și cele ale Veronicăi Micle să fie transformate într-un diamant memorial care să fie expus la Muzeul Național de Artă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea de dragoste dintre Eminescu și Veronica Micle a impresionat-o pe Monika Hondru încă din copilărie. O poveste tristă, “a doi eternîndrăgostiți”, așa a văzut Monika iubirea celor doi. Cărăile vieții auadus-o în Germania, unde Monika este om de afaceri reprezentând oimportantă firmă din Eleveția care are drept obiect de activitatetransformarea cenușii umane în diamante memoriale. În 2008, tânăra trăia opoveste de dragoste care nu se finaliza. “Inima mea bătea pentru un bărbat de care nu am avut parte. Așa mi-a venit ideea de a transforma osemintele îndrăgostiților Mihai Eminsescu și Veronica Micle într-un diamant memorial. În acest fel despărțirea veșnică a celor doi ar lua sfârșit. Doar dacă osemintele lor sunt împreunate prin ardere în cenușă, iar iubirea lor cu siguranță va radia și va transcede timpul prin eternizarea lor unică într-un diamant memorial”, spune Monika.
Tânăra crede că relizarea acestui diamant de iubire memorial, ar adduce multe modificări a modului de gândire, în plan afectiv al românilor, dar si un act de mândrie față de alte popoare, care nu au o astfel de poveste. “Acest diamant ar putea să dea o semnificație unică iubiri celor doi care își pot găsi liniștea definitivă, unul în altul, după aproape 200 de ani”, spune Monika.
Aceasta arată că în Occident diamantele memoriale au devenit o practicătot mai frecventă. “Aș putea realiza acest diamant, imediat ce am toate aprobările de la statul român. Diamantul de iubire memorial ar putea fi expus la Muzeul de Artă București. Ar putea fi simbolul marii iubiri din România”, spune Monika.


Despărțiți și după moarte


Iubirea dintre „Luceafărul Poeziei” şi Veronica Micle este înfăţişată în zeci şi sute de scrisori şi versuri scrise simultan de către cei doi. Aceştia s-au cunoscut la vârsta de 22 de ani la Viena iar din acel moment a urmat o dragoste pasională şi tulburătoare timp de nu mai puţin de 17 ani. Veronica se mărită încă de la vârsta de 14 ani şi are doi copii, însă trăieşte o iubire tainică cu Mihai Eminescu. După moartea soţului său, Ştefan Micle, amândoi încearcă să-şi întemeieze o familie însă nu reuşesc. În iunie 1889 Mihai Eminescu moare într-un spital din Bucureşti. După nici două luni, iubita lui, Veronica Micle se sinucide cu arsenic la mănăstirea Văratec. Mihai Eminescu este înmormântat la cimitirul Belu din capitală, pe când Veronica Micle îşi doarme somnul de veci la mănăstirea Văratec din Moldova.


citeste totul despre: