De ce au rămas suspendate lucrările la noua pistă de atletism a Devei, de peste 5,5 milioane de lei VIDEO

De ce au rămas suspendate lucrările la noua pistă de atletism a Devei, de peste 5,5 milioane de lei VIDEO

Pista de atletism din Deva. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Lucrările la noua pistă de atletism a Stadionului „Cetate” din Deva, investiţie estimată la peste 5,5 milioane de lei, sunt oprite de mai multe luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţia noii piste de atletism a Stadionului municipal „Cetate” din Deva a început în luna iunie a anului trecut, iar potrivit contractului, semnat în martie 2020, termenul de finalizare a investiţiei era de cinci luni.

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

Centenarul Corvinul Hunedoara: cum va fi celebrată istoria fotbalului hunedorean în 2021 VIDEO

Cum arată stadionul unde Michael Klein a făcut istorie. Au trecut 28 de ani de la moartea fotbalistului VIDEO

La aproape un an de la semnarea ordinului de execuţie a lucrărilor, acestea nu au fost realizate, iar în ultimele luni constrcutorii nu au mai fost văzuţi pe şantier. Terenul viitoarei piste este acoperit cu beton, urmând să fie turnat stratul de material elastic (Mondo Sport Flex). Potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, operaţiunea complexă a fost amânată până când temperaturile zilnice vor creşte suficient pentru a permite turnarea stratului de cauciuc în condiţii optime.Peste 5,5 milioane de lei, din bugetul local al municipiului Deva, costă noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal de la poalele Cetăţii Devei. Aceasta va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime de minimum 400 de metri şi opt culoare de alergare.


Pista de atletism din Deva. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Pista este prevăzută cu opt culoare de alergare, iar în spatele porţilor de fotbal vor fi amenajate opt sectoare speciale de atletism – aruncare cu suliţa, aruncarea greutăţii, groapă cu nisip, săritura cu prăjina, alergare, săritură în lungime şi triplusalt etc. Pista de atletism va respecta toate prevederile Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) cu referire la suprafeţele de concurs (dimensiuni, calitate material, număr discipline) şi va fi omologată pentru concursuri naţionale şi internaţionale. Va fi una dintre cele mai moderne din România, susţinea primarul Devei, Florin Oancea, înainte de începerea construcţiei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Barajul Gura Apelor din Retezat după 35 de ani. Colosul la care românii au muncit peste un deceniu VIDEO

Transformarea uriaşă în două decenii a combinatului siderurgic din Hunedoara. Cum a lucrat natura VIDEO

Şoseaua Deva-Lugoj, în şantier pe cel mai aglomerat sector. Calvarul şoferilor şi al localnicilor FOTO

 

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările