De la micii electorali la virșli-medievali care vor atrage turiști la Castelul Corvinilor

De la micii electorali la virșli-medievali care vor atrage turiști la Castelul Corvinilor

De la cavaleri și domnițe, promovarea castelului trece la etapa gastronomie medievală

Începând din vara anului viitor, Castelul Corvinilor va fi promovat printr-un festival gastronomic intitulat "Festivalul virşlilor". Proiectul este acum în perioada de implementare, iar valoarea totală este de aproximativ un milion de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul "Castelul Corvinilor-ieri şi azi-Leagănul unei comunităţi" a fost “pus pe tapet” de  reprezentanţi ai castelului, ai primăriei, ai Asociaţiei Non-Profit "Moştenire Vie" şi ai Centrului European pentru Dezvoltare Rurală. Scopul acestuia este de a consolida profilul turistic al patrimoniului cultural-istoric al Hunedoarei, prin realizarea de materiale publicitare inovative, care vor fi distribuite prin campanii atractive care să dezvolte interesul pentru dezvoltarea turismului. "Acest proiect va fi promovat pe trei canale, respectiv online, prin afişe şi pliante, prin reţelele de socializare şi cu ajutorul unor concursuri online. Castelul trebuie promovat atât la nivel judeţean, cât şi pe plan naţional şi internaţional, iar tradiţia culinară va atrage, probabil, şi mai mulţi turişti. Cu siguranţă publicul ţintă va fi format din elevi", a declarat directorul Castelului Corvinilor, Nicolae Cerişer.
Punctul forte al proiectului se dorește a fi  "Festivalul virşlilor-medievali şi gastronomic la Castel" ocazie cu care va fi organizată şi "Aleea Gurmanzilor". În cadrul festivalului vor fi organizate nouă concursuri cu diferite tematici, variind de la dans medieval, la gastronomie. De asemenea, va fi amenajată şi o "Alee a Meşteşugarilor", care va găzdui expoziţii dedicate obiectelor tradiţionale din lemn, ceramică, fier, dar şi ateliere de lucru pentru olărit, pictură pe ceramică sau dogărit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările