Dascălul care a cucerit lumea cu elevii pasionaţi de robotică. Minunile din laboratorul de ştiinţe al liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Hunedoara premiaţi cu aur la competiţia globală de robottică.
Elevii din Hunedoara premiaţi cu aur la competiţia globală de robottică.

Profesorul de info-fizică Mircea Nistor şi elevii săi au obţinut aurul la competiţia globală de robotică,  la care au concurat echipe din peste 160 de ţări. În ultimii ani, adolescenţii aflaţi în grija dascălului hunedorean au avut o mulţime de performanţe.

GALERIE FOTO

Mircea Nistor, profesor de info-fizică la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Hunedoara, a fost mentorul elevilor care au adus României medalia de aur la Competiţia Globală de Robotică, desfăşurată în acest sfârşit de săptămână în Mexic. După trei zile de concurs, la care au participat echipe din peste 160 de ţări, România a obţinut primul loc, alături de echipele din Singapore şi Germania.

Performanţa remarcabilă a elevilor din Hunedoara se adaugă unui şir lung de premii obţinute de elevii pasionaţi de robotică, aflaţi în grija dascălului din Hunedoara. Mircea Nistor a fost propus pentru a primi titlul de Cetăţean de onoare al Hunedoarei, la următoarea şedinţă a Consiliului Local, iar elevii săi vor fi premiaţi de municipalitate.

Imagine indisponibilă

Mircea Nistor lucrează de peste trei decenii în învăţământ şi a coordonat în ultimii ani o mulţime de proiecte menite să le insufle copiilor dragostea de şcoală şi de studiu. Unul dintre cele mai recente realizări ale elevilor săi a fost roboţelul care poate recunoaşte liniile albe ale unui teren de baschet, care este autonom, adună mingi şi apoi le relansează spre un coş situat la un metru şi jumătate înălţime. Proiectul a fost prezentat în luna martie la prima ediţie a concursului „First Tech Challenge Romania'', cea mai mare competiţie de robotică pentru licee organizată, pentru prima dată, în România. Robotul numit RobotX a fost realizat de elevi după câteva sute de ore de muncă în laboratorul de fizică al liceului.

Imagine indisponibilă

Atelierul de astro-fizică, o fostă sală de sport

În ultimii ani, aproape în fiecare sâmbătă, dascălul şi-a întâmpinat elevii în atelierul de ştiinţe al colegiului de informatică, o fostă sală de sport, pentru a lua parte la numeroase experimente ştiinţifice interactive. Elevii au învăţat să transforme materialele reciclabile în obiecte utile, care mai târziu le-au adus premii la numeroase concursuri de inventică şi sesiuni de comunicare. Au învăţat să inoveze, să folosească „minunile” ştiinţei, să cunoască misterele nanotehnologiei şi a astro-fizicii, iar rezultatele obţinute i-au impresionat chiar şi pe profesorii uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii, Stanford University. „Încerc să îi învăţ pe copii să pună chiar ei în aplicare principiile inovării şi să îşi pună mintea la contribuţie, pentru că fiecare dintre ei ar putea veni, la un moment dat, cu o idee genială”, relata Mircea Nistor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Performanţa uimitoare a elevilor români la competiţia globală de robotică. Aur pentru România, între 160 de ţări

Elevii de la Colegiul de Informatică vor reprezenta România la competiţia globală de robotică din Mexic

VIDEO Premieră într-un liceu din Hunedoara: lecţie de nanotehnologie predată de cercetătorii din Silicon Valley

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite