Darul inedit făcut Papei Francisc de 30 de copii care l-au vizitat la Vatican, însoţiţi de călugărul franciscan Csaba Bojte

Darul inedit făcut Papei Francisc de 30 de copii care l-au vizitat la Vatican, însoţiţi de călugărul franciscan Csaba Bojte

O fereastră tradiţională transilvană a fost dăruită papei. FOTO: vaticannews.va

30 de copii de la Fundaţia Sfântul Francisc, din Deva, însoţiţi de călugărul Csaba Böjte,s-au întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican.

Ştiri pe aceeaşi temă

Călugărul Csaba Böjte a însoţit 30 de fete şi băieţi care beneficiază de ajutorul Fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva, la Vatican, unde au participat la audienţa generală de miercuri a Papei Francisc, care a avut loc în aer liber, în Piaţa Sfântul Petru.

„Mulţumită lui Dumnezeu, astăzi am putut să-i prezentăm pe copiii noştri dragi Papei Francisc! O zi minunată în viaţa fundaţiei Sfântul Francisc! Vă mulţumesc tuturor pentru ajutor”, a scris pe călugărul franciscan Csaba Böjte, pe pagina sa de Facebook.

O fereastră tradiţională transilvăneană a fost dăruită de copii Papei. Pe ea a fost reprezentată figura copilului Isus, realizată din fotografiile cu portretele a 2300 de copii din casele fundaţiei. Lucrarea a fost inspirată din recunoştinţa călugărului Csaba pentru mai mult de un sfert de secol de activitate în educarea copiilor. De asemenea, părintele Csaba a interpretat cererea copiilor către Papă, ca ziua de 1 iunie să fie declarată Ziua Copilului Iisus, informează vaticannews.va.

La finalul audienţei generale, Papa Francisc s-a întâlnit separat cu grupul de pelerini condus de părintele Böjte. Acesta a dat mâna cu copiii şi tinerii, i-a binecuvântat şi a făcut împreună cu ei o fotografie.


FOTO: Csaba Bojte / Facebook

Părintele franciscan Csaba Böjte a schimbat destinele a mii de copii şi tineri. Născut în 1959, la Cluj, preotul franciscan Böjte Csaba este cunoscut drept salvatorul copiilor din Transilvania. Tinereţea să nu a fost tocmai fericită, tatăl sau fiind condamnat la 7 ani de închisoare, de regimul Ceauşescu, pentru publicarea unei poezii. La o luna după eliberare, a murit din cauza rănilor suferite că urmare a torturii. Acesta a fost momentul în care Böjte Csaba a decis că vrea să devină preot şi să ajute oamenii, în special copiii. Fondatorul fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva se ocupă, de mai bine de 20 de ani, de soarta copiilor necăjiţi din Transilvania. Pentru acţiunile sale umanitare, Böjte Csaba a fost recompensat cu numeroase distincţii, iar Parlamentul European l-a declarat pe preotul franciscan drept „Cetăţeanul European al anului 2011” (Cîvî Europaeo Praemium).


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Paştele credincioşilor catolici din Hunedoara. Sute de oameni au venit la procesiunea din Noaptea Învierii

Prigoana franciscanilor din Hunedoara anilor 1940: de ce erau urmăriţi la tot pasul şi cum a devenit mănăstirea lor un loc al întâlnirilor conspirative

Ioan de Capistrano, sfânt şi inchizitor. Secretele duhovnicului lui Iancu de Hunedoara, omul care a propovăduit ultimele cruciade împotriva otomanilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: