Dan Robert a fost condamnat pentru abuz în serviciu. Fostul viceprimar al Hunedoarei se află la a treia sentinţă

Dan Robert a fost condamnat pentru abuz în serviciu. Fostul viceprimar al Hunedoarei se află la a treia sentinţă

Robert Dan a fost viceprimar al Hunedoarei până în 2012. FOTO: Daniel Guţă.

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe Dan Nicolae Robert la patru ani şi opt luni de închisoare. Fostul viceprimar al Hunedoarei, aflat în închisoare din luna septembrie a anului trecut, se află la cea de-a treia condamnare.

Ştiri pe aceeaşi temă


Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe Dan Robert la patru ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiuni de abuz în serviciu, a informat astăzi Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanţei. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la comunicare.

Dan Robert a fost trimis în judecată de procuorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat că, în perioada în care s-a aflat în conducerea Primăriei Hunedoara a încheiat ilegal în numele primăriei mai multe contracte cu societăţile comerciale administrate de soţia sa. Valoarea prejudiciului a fost de peste 100.000 de lei.

"În perioada august 2008 - iunie 2011, Dan Robert s-a folosit de funcţia de viceprimar şi a dipus efectuarea de plăţi către S.C Motel Boş şi S.C Edar Comdivers, societăţi deţinute de soţia şi soacra acestuia. Ca urmare a efectuării, în mod nelegal, de plăţi către cele două firme a fost cauzată o pagubă de 108, 351 lei bugetului primăriei”, se arată în rechizitoriul DNA, finalizat în 2012. Pentru a recupera paguba, procurorii au dispus sechestru asigurator pe un imobil aparţinând lui Dan Robert.

Fostul viceprimar al Hunedoarei a mai fost condamnat pentru infracţiuni similare de corupţie, în două dosare. Într-unul dintre ele a primit trei ani de închisoare, iar în a doilea a primit cinci ani de închisoare. Robert Dan se află în închisoare din luna septembrie a anului trecut.

Şi fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, a fost condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu, săvârşite, potrivit procurorilor anticorupţie, alături de Dan Robert, în perioada 2008 - 2011.


Vă recomandăm şi:

Viceprimarul Hunedoarei trimis în judecată pentru că şi-a finanţat nevasta şi soacra din bani publici           Dan Robert, viceprimarul municipiului Hunedoara a fost trimis în judecată de către procurorii DNA fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au finalizat ancheta şi au trimis dosarul judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia.

Ovidiu Hada va face închisoare. Sentinţă definitivă pentru fostul primar al municipiului Hunedoara          Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a comunicat sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari din administraţia locală, Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, au fost acuzaţi de infracţiuni de abuz în serviciu în dauna intereselor publice şi conflict de interese.

Noul Cod Penal nu l-a scăpat pe fostul viceprimar al Hunedoarei de temniţă              Curtea de Apel Alba Iulia a decis marţi ca fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Dan Robert, să execute în continuare p edeapsa de trei ani de închisoare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu, chiar dacă fostul edil spera cel puţin la reducerea pedepsei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările