Noul Cod Penal nu l-a scăpat pe fostul viceprimar al Hunedoarei de temniţă

Noul Cod Penal nu l-a scăpat pe fostul viceprimar al Hunedoarei de temniţă

Dan Robert ispăşeşte o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru infracţiuni comise în perioada în care a fost viceprimar al Hunedoarei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Curtea de Apel Alba Iulia a decis marţi ca fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Dan Robert, să execute în continuare p edeapsa de trei ani de închisoare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu, chiar dacă fostul edil spera cel puţin la reducerea pedepsei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legea mai favorabilă, aplicată o dată cu intrarea în vigoae a Noului Cod Penal, nu l-a scăpat pe Dan Robert de închisoare. Instenţa a decis, totuşi, reducerea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor civile pentru fostul viceprimar al Hunedoarei.

„Instanţa a decis ca pedeapsa pe care o execută acesta, de trei ani de închisoare, să rămână aceeaşi. În schimb a redus de la zece ani la trei ani durata interzicerii drepturilor civile în cazul lui, potrivit sentinţei primite de acesta în dosarul în care a fost condamnat”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Soluţia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de trei zile, iar dosarul va ajunge, în acest caz, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

În luna octombrie a anului 2013, Dan Robert a fost condamnat la trei ani de închisoare, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. În acelaşi dosar şi fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Prejudiciul stabilit de anchetatori în cauză a fost de 40.000 de euro, sume plătite ilegal de fosta conducere a administraţiei locale din Hunedoara, firmelor unor apropiaţi ai celor doi.   

Dan Robert mai este judecat într-un dosar în care este acuzat, alături de Ovidiu Hada, de infracţiuni similare legate de abuzul în serviciu în dauna intereselor publice, comise în perioada 2009 – 2011, când era viceprimar al Hunedoarei. În acest dosar, inculpatul a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare cu executare, dar a contestat sentinţa.

Vă recomandăm şi:

Ovidiu Hada a fost condamnat din nou. Încă cinci ani de închisoare pentru fostul primar al municipiului Hunedoara

Ovidiu Hada a fost condamnat. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi sentinţa în cel de-al doilea dosar penal în care Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, a fost acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Ovidiu Hada - mărirea şi decăderea primarului „de import” al Hunedoarei

Fostul primar al Hunedoarei este judecat pentru infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a încheiat cercetarea judecătorească şi se va pronunţa în data de 19 septembrie. În primă instanţă, Ovidiu Hada a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, dar a declarat recurs, soluţia Curţii de Apel nefiind definitivă.

Ovidiu Hada va face închisoare. Sentinţă definitivă pentru fostul primar al municipiului Hunedoara

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a comunicat sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari din administraţia locală, Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, au fost acuzaţi de infracţiuni de abuz în serviciu în dauna intereselor publice şi conflict de interese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările