Şefa DGASPC Hunedoara e acuzată că a "blătuit" concursul pe post, împreună cu funcţionarii de la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sub învinuire doi funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara şi pe şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara, pentru abuz în serviciu. Procurorii au luat măsura cercetării celor trei sub control judiciar.

Un nou dosar de corupţie, în care sunt implicaţi fncţionari ai Consiliului Judeţean Hunedoara, este instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii DNA anchetează împrejurările în care Monica Georgescu a obţinut funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara. Monica Georgescu a fost pusă sub învinuire pentru abuz în serviciu. De asemenea, Dan Daniel, secretar al judeţului Hunedoara şi Mihaela Ştefan, şef serviciu administraţie publică locală, sunt anchetaţi pentru abuz în serviciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, pentru cei trei funcţionari.

„În cursul lunii iunie 2014, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat anunţul privind organizarea, în data de 17.07.2014, a concursului de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă, de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara. Prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alţii şi inculpaţii Dan Daniel şi Ştefan Mihaela Dorina.

La concurs s-a înscris o singură candidată, respectiv inculpata Georgescu Monica, la acea dată împuternicită în funcţia de director general al D.G.A.S.P.C Hunedoara, fiind siingura agreată de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara.  Conform art 51 alin. 3 din H.G. 611/2008 fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puţin 3 subiecte iar, pe baza acestor propuneri se întocmeau minim două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaţilor.

Anterior datei organizării concursului, inculpatul Dan Daniel i-a cerut inculpatei Georgescu Monica să formuleze subiectele şi baremele de corectare pentru întrebările ce urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs din partea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Ulterior, aceste subiecte formulate de inculpata Georgescu Monica au fost propuse de ceilalţi 2 inculpaţi cu ocazia întrunirii comisiei de examen în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică. La examenul organizat şi susţinut în data de 17 iulie 2014, inculpata Georgescu Monica a fost admisă, cum era şi de aşteptat, cu un punctaj foarte mare, ulterior aceasta anunţând cunoscuţilor reuşita înainte de publicarea rezultatelor oficiale”, se arată în referatul DNA.

Ionela Lazăr, DGASPC Hunedoara, despre percheziţiile DNA

Puşi sub control judiciar
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei trei inculpaţi trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a judeţului Hunedoara (în cazul inculpaţilor Dan Daniel şi Ştefan Mihaela Dorina) şi limita teritorială a României (în cazul inculpatei Georgescu Monica), decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu mai participe în calitate de membru în cadrul comisiilor de examinare/concurs la examenele/ concursurile organizate de Consiliul Judeţean Hunedoara direct sau prin intermediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (doar în cazul inculpaţilor Dan Daniel şi Ştefan Mihaela Dorina).

Potrivit DNA, inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

dgaspc hunedoara

Marţi dimineaţă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat şapte percheziţii în judeţul Hunedoara, la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Anchetatorii au pus sechestru pe birourile celor trei funcţionari şi i-au chemat la audieri, în dosarul de corupţie.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mircea Moloţ despre percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi în locuinţa sa: „Mă aştept la orice”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în această dimineaţă 18 percheziţii în judeţ. Au fost vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara. Dosarul îl vizează pe Mircea Moloţ, faţă de care însă DNA nu a luat nicio măsură în cauză.

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

Birourile Consiliului Judeţean Hunedoara şi imobilul preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Mircea Moloţ a fost implicat într-un accident. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a scăpat teafăr

Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost implicat într-un accident rutier fără victime, petrecut în Simeria. Mircea Moloţ şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint au fost pasageri în autoturismul condus de şoferul instituţiei, care s-a ciocnit cu alte două maşini.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite