Cum a vrut să scape de amendă un tânăr care a circulat cu 166 de km/h pe şoseaua Hunedoara - Deva, prin localitate

Cum a vrut să scape de amendă un tânăr care a circulat cu 166 de km/h pe şoseaua Hunedoara - Deva, prin localitate

Şoseaua Hunedoara - Deva. FOTO: ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Un tânăr a încercat să scape în instanţă de amenda primită după ce a depăşit cu peste 110 de kilometri pe oră limita de viteză admisă pe şoseaua Hunedoara – Deva, în localitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au respins cererea depusă de Nicu Luţ, un tânăr din Haţeg, care a contestat procesul verbal prin care a fost amendat de Poliţie cu 652 de lei şi i-a fost reţinut permisul auto, pentru că a depăşit viteza legală cu mai mult de 110 kilometri, pe şoseaua Hunedoara – Deva.

„În motivarea plângerii petentul arată că în timp ce se deplasa cu  autoturismul pe şoseaua Hunedoara - Sântuhalm, din municipiul Hunedoara, a fost surprins de aparatul radar montat pe autospeciala MAI, că ar fi circulat cu viteza de 166 km/h, în localitate. Petentul contestă procesul verbal motivând că de la data constatării faptei până la întocmirea procesului verbal au trecut 29 de ziile. În probaţiune a depus copie a procesului-verbal şi a solicitat ca Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara să depună înregistrarea video, raportul agentului constatator şi ordinul de serviciu al acestuia”, se arată în plângerea formulată de şofer.

Având în vedere împrejurările săvârşirii faptei (orele 21,27 pe un drum judeţean intens circulat), faptul că viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care a circulat petentul a fost depăşită cu 116 km/h , urmarea produsă şi urmările care s-ar fi putut produce, instanţa consideră că sancţiunea amenzii în cuantum de 2900 lei aplicată pentru contravenţia prevăzută corespunde valorii minime prevăzute lege. Sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce nu poate fi  înlăturată. Instanţa va respinge cererea de restituire a sumei de 652 lei, reprezentând amenda achitată.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Dezastru pe un drum european din vestul ţării. Şoferii îşi fac cu greu loc pe sectorul devastat de gropi

Prima parcare cu plată din municipiu a devenit funcţională. Cât plătesc şoferii pentru a lăsa maşinile în centrul istoric

Municipiul unde reparaţiile stradale au ţinut doar câteva zile. Câţi bani au fost cheltuiţi pe plombele ineficiente

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: