Cum este promovată Hunedoara la Târgul de Turism al României: Sarmizegetusa Regia şi Retezatul sunt printre atracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Marcu a reprezentat Hunedoara la Târgul de Turism.
Alexandra Marcu a reprezentat Hunedoara la Târgul de Turism.

Oferta a judeţului Hunedoara la Târgul de Turism al României se numără printre cele mai diversificate, iar monumentele istorice şi poveştile lor sunt în prim-planul evenimentului.

Târgul de Turism al României se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Centrul Romexpo din Bucureşti, iar standul judeţului Hunedoara a fost amenajat chiar în centrul complexului, având solganul „Milioane de ani de poveşti şi legende”.

Şi la ediţia din acest an, alpinista Alexandra Marcu – ambasador al turismului românesc, este imaginea judeţului Hunedoara.

Standul Hunedoarei promovează destinaţiile Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Parcul Naţional Retezat, Geoparcul Dinozaurilor – Ţara Haţegului, Biserica Densuş, Biserica Rotonda din Geoagiu şi Arboretumul din Simeria.

Vizitatorii mai găsesc la standul Hunedoarei produse locale, materiale promoţionale şi pot vedea replici ale brăţărilor dacice. Invitaţii Hunedoarei au fost membrii Ansamblului de folclor Drăgan Muntean, din Deva.

Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României reuneşte reprezentanţi ai celor mai importante companii de turism din ţară şi din străinătate.

alexandra marcu turism

Vă recomandăm şi:

Castelul Corvinilor, într-o gravură rară, de un secol şi jumătate. Planurile ciudate ale arhitecţilor pentru fortul medieval

O gravură  veche din anul 1868 oferă detalii preţioase despre modul în care urma să fie transformat Castelul Corvinilor, în urma unui mare proiect de restaurare coordonat de arhitectul Francisc Schulcz. Acesta a murit însă înainte ca lucrările să fie duse la bun sfârşit, iar urmaşii săi nu i-au mai continuat planurile.

Ofrandele din aur ale strămoşilor noştri, material pentru lucrări dentare. De ce a eşuat statul român în recuperarea lor

Detalii neobişnuite completează povestea celor trei ofrande antice din aur, revendicate de statul român, după ce au fost scoase la o casă de licitaţii în 2014. Timp de trei ani, plăcuţele votive au fost deţinute de anchetatori, care au susţinut că artefactele au fost furate din complexul termal antic de la Germisara. Proprietara artefactelor a susţinut, la rândul ei, că au fost moştenite de la un preot.

FOTO Feţele Albe, locul misterios din umbra Sarmizegetusei Regia devenit cuib al profanatorilor. Lumânările şi acatistele au împânzit situl antic

Ruinele unei aşezări misterioase de la poalele Sarmizegetusei Regia, unde ar fi locuit o parte a aristocraţiei dacilor, au rămas în grija nimănui, în ciuda potenţialului turistic pe care îl oferă. În ultimii ani, templele de la Feţele Albe au devenit un „cuib” al amatorilor de ritualuri mistico -religioase, monumentele din sit au fost profanate deseori, iar fenomenele naturii au provocat şi ele distrugeri însemnate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite