Cum a încercat denunţătorul medicului condamnat pentru şpagă la examenul poliţiştilor să îl salveze de închisoare

Cum a încercat denunţătorul medicului condamnat pentru şpagă la examenul poliţiştilor să îl salveze de închisoare

FOTO: ARHIVĂ.

Medicul Ludovic Vereş a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit bani de la candidaţii la examenele pentru locurile de agent de poliţie. În timpul anchetei, denunţătorul său şi-a schimbat declaraţiile, dar a fost prea târziu pentru doctorul din Deva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe medicul radiolog Ioan Ludovic Vereş, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, la doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals intelectual şi luare de mită.

Acesta a fost acuzat că a primit ilegal sume între 60 şi 200 de lei, de la 17 candidaţi la examenul organizat pentru recrutarea unor agenţi de poliţie din sursă externă, cu titlu de taxă oficială, pentru a le parafa realizarea examenului de radiologie pulmonară şi tract digestiv.Medicului i-a fost interzis dreptul de a exercita profesia timp de un an şi a fost obligat de instanţă să presteze 80 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii, fiindu-i confiscată şi suma de 2.350 de lei.

Un candidat l-a denunţat, însă ulterior şi-a schimbat acuzaţiile, dar nu a mai putut să îl „salveze” pe medic de sentinţă.

„Astfel, martorul denunţător declară că inculpatul i-a solicitat suma de 200 de lei, pentru a-l examina radiologic MRF şi Bariu pasaj fără însă a-i elibera chitanţă. Deşi martorul arată în declaraţia dată în martie 2017, că ar fi formulat un denunţ sub presiune, că ar fi pus banii în fişa pe care a lăsat-o pe biroul medicului după ce acesta plecase, că el a stabilit suma de bani după discuţii cu alţi candidaşi, Tribunalul constată că aceasta este parţial nesinceră în condiţiile în care în declaraţia dată în faţa aceluiaşi procuror, în iunie 2016, descrie fără echivoc cum medicul i-a spus că radiografia pulmonară costă 200 de lei iar martorul i-a lăsat aceşti bani înainte de a ieşi din cabinetul medical”, arătau anchetatorii. Şi ceilalţi candidaţi au recunoscut că au dat bani medicului, fără a primi chitanţă, acesta din urmă confirmând la rândul lui cele sesizate.

Soluţia instanţei nu este definitivă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

A murit Ionuţ Tîmpean, tânărul rănit în dezastrul de la fabrica din Orăştie. Avea arsuri pe 80 la sută din corp

Ionuţ Tîmpean, tânărul care a fost rănit grav în incendiul care a mistuit fabrica de uleiuri esenţiale din Orăştie, a murit în spitalul judeţean din Timişoara, potrivit foştilor săi apropiaţi.

Noua staţie de dializă a spitalului a fost inaugurată. Bolnavii cronici nu vor mai face naveta pentru tratament

Au fost cheltuiţi 60.000 de lei pentru renovarea secţiei de dializă a spitalului din Hunedoara. Cabinetele au fost dotate cu aparatură medicală nouă, pentru care spitalul plăteşte o chirie lunară de 8.200 de lei.

EXCLUSIV Şpaga impresionantă dată în spital de tânărul care a jefuit Castelul Corvinilor. Peste 170.000 lei din pradă nu au mai fost găsiţi

Gabriel Gal este judecat pentru spargerea de la casieria Castelului Corvinilor. În noaptea de 2 mai, a furat peste 175.000 lei, din monumentul istoric, dar şi-a rupt piciorul sărind de pe metereze. Este acuzat că a dat o şpagă consistentă medicilor, pentru a fi operat. Instanţa a decis punerea tânărului sub control judiciar, dar cu condiţia să nu se apropie de jocurile de noroc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările