Cum să ajungi pe jos în Cetatea Devei. Trei trasee turistice au fost amenajate pe dealul aşezării medievale

Cum să ajungi pe jos în Cetatea Devei. Trei trasee turistice au fost amenajate pe dealul aşezării medievale

FOTO: Primăria Deva.

Turiştii care vor să urce în Cetatea Devei pe jos au la dispoziţie trei trasee, amenajate şi dotate cu indicatoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Cele trei trasee turistice spre Cetatea Devei au fost semnalizate cu panouri, cu ajutorul cărora vizitatorii pot afla numărul traseului şi durata estimativă pe care o vor face mergând obişnuit, la pas, pe direcţia indicată.

Astfel au fost amenajate: Traseul nr.1, care începe din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii şi până la Poarta I, cu timpul de mers de aproximativ 45 de minute;  Traseul nr. 2, care începe de la intrarea în tunel (partea dreaptă) şi până la Poarta I, cu timpul de mers aferent de aproximativ 40 de minute; Traseul nr. 3, care începe din faţa tunelului (partea stângă) şi până la Poarta I, timpul de mers aferent: aproximativ 30 de minute.

„De-a lungul traseelorau fost amplasate şi marcaje turistice pe copaci, pietre sau alte locuri unde acestea sunt vizibile pentru turişti. Marcajele reprezintă de fapt simboluri care au rolul de a arăta vizitatorului direcţia de mers dar şi de a-l atenţiona asupra unor posibile pericole”, a informat Primăria Deva.

Turiştii mai pot folosi telecabina pentru a ajunge în Cetate, preţul unui bilet fiind, în prezent 10 lei, dar va fi scumpit în umătoarele zile, la 20 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Apariţie inedită a Laurei Codruţa Kovesi printre turişti. Unde şi-a petrecut duminica procurorul-şef al DNA

Palatul cetăţii medievale va fi redeschis turiştilor, după cinci ani. Planuri de cinci milioane de euro pentru reabilitarea lui

VIDEO Misterioasa cetate medievală din Ţara Haţegului. Fortul militar vechi de opt secole ignorat de autorităţi

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: