Criminalul emo din Hunedoara şi-a ispăşit jumătate din pedeapsă şi numără zilele până la eliberare

Criminalul emo din Hunedoara şi-a ispăşit jumătate din pedeapsă şi numără zilele până la eliberare

Lucian Hoară a fost condamnat la nouă ani de închisoare. el  D.G.

La aproximativ patru ani şi jumătate de la ziua trimiterii sale după gratii, după ce şi-a ucis prietena în vârstă de numai 15 ani, hunedoreanul Lucian Hoară (20 de ani) se poate gândi la eliberarea din închisoare,

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul Lucian Hoară, arestat în 29 august 2008 şi condamnat la nouă ani de închisoare pentru omor calificat, a ispăşit aproape jumătate din pedepasa primită.

„Teoretic, fiind minor la momentul condamnării primite, el ar putea cere eliberarea condiţionată chiar în următoarele zile, adică după ce a ispăşit jumătate din durata condamnării. Situaţia sa depinde însă şi de comportamentul pe care l-a avut în detenţie şi dacă a prestat activităţi care îi pot duce la scăderea unor zile din condamnare”, a precizat A.M., avocat hunedorean.


Halucinaţii mortale
În luna august a anului 2008, Lucian Hoară a fost reţinut de poliţişti pe o stradă din Hunedoara, la scurt timp după ce îşi ucisese prietena.

Tânărul, pe atunci în vârstă de numai 16 ani, a săvârşit crima în camera sa, în care cei doi şi-au petrecut după-amiaza. I-a tăiat gâtul fetei cu un cuţit de bucătărie, din gelozie, şi apoi a ieşit afară cu bicicleta. Adolescentul a mărturisit anchetatorilor că ar fi avut halucinaţii în care, alături de iubita sa, ar fi apărut un alt tânăr şi, impulsionat de vedenii, dar şi de muzica metal al cărui fan era, a decis să o omoare pe fată.

Crima comisă de Hoară, despre care apropiaţii săi au spus că era adept al curentului emo, a şocat întrega comunitate. Anchetatorii au găsit încăperea plină de sângele victimei, iar pe calculatorul criminalului au descoperit mai multe imagini şi videoclipuri ale unor scene sângeroase şi violente.


Râmaru de Hunedoara trage speranţe
Jian Beniamin Laichici (58 de ani), hunedoreanul condamnat la închisoare pe viaţă, pentru cele cinci crime pe care le-a săvârşit, prin împuşcare, în martie 1996, speră la rândul lui la eliberarea din închisoare în următorii ani. Apropiaţii săi spun că Jian Beniamin Laichici intenţionează să ceară acest lucru instanţelor, după ce va împlini vârsta de 60 de ani, dar are şanse mici de reuşită. .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: