COVID 19 în judeţul Hunedoara. Primul municipiu pentru care autorităţile au cerut ieşirea din carantină

COVID 19 în judeţul Hunedoara. Primul municipiu pentru care autorităţile au cerut ieşirea din carantină

Petroşani în carantină. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Covid 19 în judeţul Hunedoara. Rata îmbolnăvirilor cu noul coconavirus se menţine ridicată în cele mai multe dintre localităţile hunedorene.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat ieşirea din carantinarea zonală a municipiului Petroşani, după ce în ultimele zile incidenţa infecţiilor cu Covid 19 a fost în scădere. Acest lucru va fi posibil, cel mai probabil, de luni, dacă solicitarea va fi aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Cel mai vârstnic hunedorean vaccinat împotriva Covid-19 are 101 ani. A primit vaccinul acasă

Secţia ATI a spitalului din Hunedoara, plină cu pacienţi COVID-19: „Nu mai e niciun loc liber”

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Deva se apropie de şase cazuri la mie. Sunt 44 de localităţi „roşii”

Sâmbătă, Petroşani a înregistrat 4,8 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, numărul persoanelor infectate fiind de 194 la o populaţie rezidentă de 40.430 locuitori. Municipiul din Valea Jiului se află în carantină zonală din 22 martie, împreună cu municipiul Brad şi oraşul Simeria. Din 27 martie, autorităţile au instituit carantina zonală şi în municipiul Orăştie.

Sâmbătă, în Brad au fost înregistrate 130 de persoane infectate cu Covid 19 (în ultimele 14 zile), rata îmbolnăvirilor fiind de 8,50 cazuri la mia de locuitori. În Orăştie sunt 122 de cazuri (5.62 la mia de locuitori), iar în Simeria sunt 76 de persoane infectate (5,60 cazuri la mie).

În localităţile aflate în carantină, potrivit CJSU Hunedoara, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Măsurile luate de CJSU prevăd şi limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri. Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, după caz.
În perioada 3 – 4 aprilie 2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei şi gospodăriei, în intervalul orar 20.00 - 02.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Sâmbătă, municipiul Hunedoara a înregistrat 352 de cazuri de Covid 19 (4,97 la mie), iar Deva 376 de cazuri de coronavirus (5,47 la mie). În judeţ, rata îmbolnăvirilor cu Covid 19 este 4,63 la mie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene cutremurătoare la înmormântarea maestrului Liviu Lăzărescu: „Ruşine! Ne-aţi amintit de prigoana comunistă”

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Bilanţ sumbru în localităţile aflate în carantină din cauza îmbolnăvirilor

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Deva se apropie de şase cazuri la mie. Sunt 44 de localităţi „roşii”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările