Corul Arhanghelii a primit două medalii de aur la competiţia muzicală din Roma

Corul Arhanghelii a primit două medalii de aur la competiţia muzicală din Roma

FOTO: Chorus Inside.

Corul Arhanghelii, al Catedralei Ortodoxe din Orăştie, a fost medaliat cu aur la competiţia muzicală internaţională din Roma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corul „Arhanghelii” al Catedralei ortodoxe din Orăştie, dirijat de Ioan-Marius Popa, a participat la Festivalul Coral Internaţional „Chorus Inside Advent” la Roma – Italia. La această competiţie muzicală s-au înscris peste 45 de coruri din 15 ţări din Africa, Asia şi Europa.

„Formaţia Arhanghelii a participat la două secţiuni competiţionale corale: folclor şi muzică sacră. La ambele secţiuni, corul Arhanghelii a obţinut câte o Medalie de Aur, iar dirijorul dr. Ioan Marius Popa a fost distins separat cu Medalia Award for the artistic value”, a informat Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Corul a prezentat cântece realizate de compozitorii străini şi români Jakob Arcadelt, Giuseppe de Marzi, Nicolae Lungu, Gheorghe Cucu, Teofil Coste, Gheorghe Danga, Valentin Teodorian şi Ioan Popa.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Eli Androne, profesorul Vlăstarelor Orăştiei, a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul „Meritul Cultural”

Copilul minune a fost premiat. Povestea cutremurătoare a lui Fabiani Prcsina, pianistul de 12 ani care a uimit lumea

VIDEO Eleva de geniu admisă la cinci facultăţi din Marea Britanie: „Am decis să studiez în ţară. Copiii buni mai trebuie să rămână şi aici“


 

citeste totul despre: