Coronavirus la Spitalul Judeţean Deva: încă doi medici şi mai mulţi pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid 19

Coronavirus la Spitalul Judeţean Deva: încă doi medici şi mai mulţi pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid 19

FOTO: ARHIVĂ.

Numărul medicilor infectaţi cu coronavirus, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a ajuns la patru. Şi alţi pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un medic de la Secţia de Oncologie şi unul de la Anestezie – Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

Informaţia a fost confirmată de Daniela Roşca, managerul SJU Deva, care a precizat că a fost anunţată despre noile cazuri verbal de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Alţi cel puţin cinci pacienţi din Deva sunt infectaţi cu Covid 19, potrivit medicului.

„Am primit verbal de la Direcţia de Sănătate Publică această informaţie. De asemenea, ar mai fi vorba de alte 5 sau 9 cazuri depistate pozitiv, dar nu avem încă nimic oficial. Acum cred că se înţelege importanţa testării”, a declarat Daniela Roşca, potrivit hunedoaralibera.ro.

Miercuri, medicii oncologi Alina Popa şi Tiberiu Rugea au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Joi, alţi doi pacienţi, de la secţiile Pneumologie şi Boli Infecţioase, au fost depistaţi cu infecţia virală.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a dispus intrarea în carantină a Secţiei de Oncologie după ce cadre medicale au fost depistate pozitiv la testul COVID-19. Atât pacienţii de la Oncologie (13 la număr – unul se află în fază terminală), cât şi personalul medical rămas să asigure funcţionarea secţiei, sunt asimptomatici, iar în prezent sunt efectuate testările COVID-19. În afara celor 13 pacienţi, alte câteva mii de hunedoreni beneficiază de serviciile Secţiei de oncologie a spitalului din Deva.

De asemenea, joi seara Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Deva a fost închisă pentru dezinfecţie, după ce un pacient internat aici a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar 14 cadre medicale au intrat în izolare la domiciliu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Coronavirusul loveşte Spitalul Deva. Doi medici au ieşit pozitiv, Oncologia a intrat în carantină

VIDEO Scene bizare în Deva. Ce i-au făcut poliţiştii unui bărbat care a refuzat să se legitimeze

Spitalele înfruntă criza coronavirus cu ajutorul donaţiilor. Suma importantă virată de o fabrică din Deva

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: