Coronavirus, situaţia la zi în căminele pentru vârstnici şi sanatoriile din judeţul Hunedoara

Coronavirus, situaţia la zi în căminele pentru vârstnici şi sanatoriile din judeţul Hunedoara

Cîminul de la Brănişca. FOTO: ARHIVĂ. CJ Hunedoara.

Consiliul Judeţean Hunedoara a prezentat situaţia la zi a cazurilor de coronavirus înregistrate la sanatoriile şi centrele sociale aflate în subordinea instituţiei.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, unde sunt internaţi 50 de pacienţi, există un pacient confirmat în 16 aprilie cu infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi un alt pacient suspect de infecţie, izolat.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, unde sunt internaţi 52 de pacienţi, există o persoană confirmată de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (cadru medical). 11 cadre medicale pentru care primul rezultat este „negativ” sunt suspecte de infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Ele se află în izolare la domiciliu.

La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Baia de Criş, sunt 27 de pacienţi internaţi. Au fost confirmate 23 de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, 14 pacienţi şi 9 angajaţi.


În 18 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a comunicat rezultatele testelor efectuate la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Brănişca. Astfel, în ceea ce priveşte pacienţii internaţi, pentru 30 rezultatele sunt „negative”, pentru 4 beneficiari se aşteaptă rezultatele, iar pentru întreg personalul testat rezultatele sunt „negative”. „În cazul celor 5 beneficiari internaţi la SJU Deva confirmaţi iniţial, pentru 3 au fost comunicate rezultate negative”, a informat CJ Hunedoara.

În 20 aprilie, DSP Hunedoara a testat toţi beneficiarii din Centrele de Îngrijire şi Asistenţă Păclişa (1, 2 şi 3), inclusiv personalul izolat la locul de muncă. Măsura preventivă a fost luată după ce, în cursul nopţii din data de 17 aprilie 2020, un beneficiar de la CIA 1 Păclişa a decedat (din expertiza medico-legală rezultă că decesul a survenit în urma unui infarct miocardic).Tot ca măsură preventivă a fost dispusă izolarea etajului întâi al clădirii.

În Complexul pentru vârstnici din municipiul Orăştie, care nu este subordonat CJ Hunedoara, cel puţin 23 de oameni rezidenţi, cu vârste între 61 şi 94 de ani, dar şi cinci angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid 19, potrivit celei mai recente informări, dinaintea Sărbătorii Paştelui.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, în prezent, sunt internaţi 184 de pacienţi confirmaţi pozitiv la testarea pentru virusul SARS-CoV-2.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Scandal în jurul demiterii şefei Spitalului Judeţean Deva. Prefectul: „Totul s-a făcut la voia întâmplării”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările