Coronavirus în judeţul Hunedoara. Câţi pacienţi cu forme grave de COVID-19 sunt internaţi la ATI

Coronavirus în judeţul Hunedoara. Câţi pacienţi cu forme grave de COVID-19 sunt internaţi la ATI

ARHIVĂ.

Noul coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Autorităţile susţin că a crescut numărul pacienţilor cu forme grave de Covid 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul pacienţilor cu forme grave ale infecţiei cu Sars-Cov 2, care necesită tratament cu plasmă, a crescut atât la Spitalul Municipal Hunedoara cât şi la celelalte spitale hunedorene care au în organizare paturi de terapie intensivă, informează Prefectura Judeţului Hunedoara.

„Până astăzi, 19 august 2020, în judeţul Hunedoara, 19 pacienţi cu forme grave se află internaţi la ATI. Tot până la această dată 891 persoane s-au vindecat de COVID 19, o mare parte dintre aceştia putând deveni donatori, în condiţiile în care starea de sănătate le permite”, arată reprezentanţii instituţiei.

Medicul Victoria Hălmagi, directorul Centrului de Transfuzie – Hunedoara,  informează pe cei care doresc să ajute la vindecarea celor aflaţi internaţi la terapie intensivă, că plasma se poate dona la Hunedoara, la secţia Centrului de Transfuzie aflată în Policlinica Spitalului Municipal, prin plasmafereza, sau la Centrele de Transfuzie din Deva, Hunedoara şi Petroşani, intre orele 8 si 12, prin donare de sânge.  

Sâmbătă 29 august vor fi deschise pentru donare toate locaţiile din judeţul Hunedoara: Deva, Hunedoara şi Petroşani, mai informează Prefectura Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

COVID la Consiliul Judeţean Hunedoara. Accesul persoanelor străine în clădire a fost restricţionat

Secţiile de Boli Infecţioase din Haţeg şi Hunedoara, pline cu pacienţi COVID-19 veniţi de la două biserici

Alertă în spitalul din Hunedoara, după ce şapte asistente şi o liftieră s-au infectat cu noul coronavirus

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările