Controale pe un lot al autostrăzii: o firmă a fost amendată cu 100.000 de lei pentru că folosea angajaţi „la negru”

Controale pe un lot al autostrăzii: o firmă a fost amendată cu 100.000 de lei pentru că folosea angajaţi „la negru”

FOTO: ARHIVĂ.

13 angajaţi de pe şantierul viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva au fost depistaţi lucrând „la negru”, în urma unor controalelor efectuate pe Lotul III, de către inspectorii de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe controale au fost desfăşurate în ultimele trei săptămâni, de inspectorii de muncă, pe şantierul viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva.

Au fost depistate 13 persoane care lucrau fără forme legale de angajare la o societate comercială ce are sediul în oraşul Tăuţii Măgheruş, judeţul Maramureş. Angajatorul desfăşura activitate pe lotul trei al autostrăzii la kilometrul 60, pe raza judeţului Hunedoara.

„Deşi angajatorul a declarat că persoanele respective lucrau doar de la data controlului, pe fişele colective de instructaj de securitate şi sănătate întocmite de către antreprenorul general la intrarea în şantier, s-a descoperit faptul că unele persoane au lucrat încă din luna februarie, iar altele din luna martie a.c.”, a informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

La iniţierea controlului angajatorul nu a putut pune la dispoziţia reprezentanţilor ITM Hunedoara condica de prezenţă cu evidenţierea orelor de începere şi de terminare a programului de muncă.

„Având în vedere faptul că au fost identificate în total 13 persoane cărora nu le-au fost întocmite formele legale de angajare şi nici nu au fost transmise datele de angajare în aplicaţia ReviSal angajatorul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în sumă totală de 100.000 lei. Complementar acestei sancţiuni contravenţionale s-a dispus măsura încheierii retroactive a contractelor de muncă de la data la care au venit efectiv la muncă respectivele persoane şi plata contribuţiilor aferente către bugetul de stat”, a informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Societatea va fi monitorizată, au completat reprezentanţii ITM Hunedoara.

Autostrada Lugoj – Deva va însuma 100 de kilometri. Lotul I, dintre Traian Vuia - Sanoviţa, de 27,4 kilometri, a fost inaugurat în decembrie 2013, iar circa 16 kilometri din Lotul al doilea au fost deschişi circulaţiei anul trecut. Loturile II, III şi IV se află în şantier din 2014 şi trebuiau finalizate, potrivit contractului iniţial, în mai 2016. Loturile III şi IV ar putea fi date în folosinţă în acest an, în timp ce 15 kilometri din Lotul II, pe care este necesară construcţia unor ecoducte, vor fi realizaţi până în 2021.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Penalizări-record date constructorilor unui lot din Autostrada Lugoj - Deva. Ce a găsit ministrul Lucian Şova pe şantier

Autostrada Lugoj - Deva: cât au lucrat drumarii în patru ani şi ultimele estimări ale CNAIR despre finalizarea proiectului

Şirul imens de amenzi date firmelor de pe autostradă: „Şoferii circulă inconştient prin localităţi cu maşini ce nu mai pot fi controlate din cauza tonajului”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările