Consiliul Judeţean a pierdut procesul cu şefa Direcţiei Tehnice. Carmen Guran i-a acuzat pe şefii CJ că au desfiinţat ilegal direcţia pentru a scăpa de ea

Consiliul Judeţean a pierdut procesul cu şefa Direcţiei Tehnice. Carmen Guran i-a acuzat pe şefii CJ că au desfiinţat ilegal direcţia pentru a scăpa de ea

CJ Hunedoara. FOTO: ARHIVĂ.

Consiliul Judeţean a pierdut procesul cu Carmen Guran, manager al Direcţiei Tehnice a CJ Hunedoara, după ce şefii instituţiei au decis să îi desfiinţeze postul obţinut prin concurs, motivând că vor să reorganizeze direcţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carmen Guran, director executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Huendoara, a câştigat procesul prin care a solicitat suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean Hunedoara, prin care a fost desfiinţată Direcţia Tehnică a instituţiei şi a dispoziţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara de demitere a directorului acesteia. Ambele decizii au fost luate de şefii CJ Hunedoara în luna februarie a acestui an.

Carmen Guran a contestat în instanţă actele administrative, iar atât Tribunalul Hunedoara, cât şi Curtea de Apel Alba Iulia i-au dat dreptate.

„În motivarea  cererii  reclamanta arată că a fost numită în funcţia publică  de conducere de director executiv - Direcţia Tehnică şi Investiţii prin Dispoziţia  nr. 322/2017, urmare a câştigării concursului organizat în acest sens. Cu privire  la actele atacate  arată că  sunt  nemotivate şi adoptate cu încălcarea prevederilor  art. 94 din Legea 215/2001 şi art.28 din Legea nr. 188/1999. În concret, se arată că  fundamentarea  desfiinţării  direcţiei tehnice  este pur formală, singurul scop urmărit fiind  desfiinţarea  postului  său”, se arată în dosar.

Carmen Guran a susţinut atunci că a aflat abia după şedinţa de Consiliu Judeţean că postul ei de conducere a fost desfiinţat şi că în ultimele luni şefii instituţiei au făcut presiuni uriaşe asupra ei să demisioneze.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au respins acuzaţiile aduse de Carmen Guran, susţinând că deciziile au fost adoptate legal.

După suspendarea hotărârii, instanţa va urma să decidă dacă aceasta va fi anulată definitiv.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Şefii Consiliului Judeţean au văzut lumea întreagă pe banii localnicilor. China a fost cea mai costisitoare destinaţie din 2017

Ce salarii şi-au votat aleşii locali. Cel mai mare venit, de peste 13.000 de lei, îl va avea şeful Consiliului Judeţean

Consiliul Judeţean reclamă pagube de 2,6 milioane de lei la Teatrul din Petroşani: spectacole plătite deşi nu au avut loc


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: