Conducta de gaze naturale Mintia - Brad intră în şantier. Construcţia magistralei de 35 de kilometri costă 22,5 milioane lei

Conducta de gaze naturale Mintia - Brad intră în şantier. Construcţia magistralei de 35 de kilometri costă 22,5 milioane lei

Planul noii conducte de gaz.

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la conducta de transport gaze naturale Mintia – Brad. Investiţia se ridică la 22,5 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, la sediul Primăriei municipiului Brad, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la conducta de transport gaze naturale Mintia - Brad, emis de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş (SNTGN Transgaz S.A).

„În vederea creşterii siguranţei alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din vestul ţării, respectiv din judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor, este necesară şi oportună construirea unei conducte de transport gaze naturale pe direcţia Mintia – Brad – Ştei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpîlna – Beiuş – Ştei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia. Prin realizarea acestei interconectări se va asigura în acelaşi timp echilibrarea Sistemului Naţional de Transport (SNT), alimentarea cu gaze naturale a localităţilor de pe traseul conductei, precum şi creşterea flexibilităţii SNT pentru preluarea vârfurilor de consum, din zona de vest a ţării”, a informat Prefectura Hunedoara.

Investiţie de 22,5 milioane de lei
Reţeaua de transport gaze naturale între Mintia şi Brad, în lungime de 35 de kilometri, va fi construită în următorul an şi jumătate, potrivit contractului atribuit prin licitaţie publică de Transgaz. Compania a atribuit contractul pentru realizarea primei etape a conductei de transport gaze naturale Mintia – Brad – Ştei, respectiv tronsonul Mintia - Brad, din judeţul Hunedoara societăţii CIS Gaz. Termenul de execuţie al proiectului este de 16 luni.

„Obiectivul de investiţie proiectat se va amplasa pe teritoriul judeţului Hunedoara, în extravilan şi intravilan, pe teritoriile administrative ale localităţilor aparţinătoare comunelor Veţel, Şoimuş, Băiţa, Vălişoara, Luncoiu de Jos, Ribiţa şi municipiul Brad. Sursele de finanţare sunt asigurate din Fondurile proprii al SNTGN Transgaz SA (surse de finanţare prevăzute în Programul de modernizare investiţii al Transgaz SA pentru anii 2018-2019) iar valoarea contractului este în sumă de 22.455.347,20 lei fără TVA”, a informat Prefectura Hunedoara.

„În paralel, administraţia locală a municipiului Brad a demarat documentaţia pentru înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în municipiul Brad”, informa Primăria Brad, la începutul anului 2018. În prezent, brădenii au apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat, de către centrala pe păcură sau au renunţat definitiv la acest serviciu, din cauza costurilor mari.


Vă recomansăm să citiţi şi:

Municipiul Brad trece la alimentarea cu gaz. Cât costă construcţia conductei de transport gaze naturale Mintia - Brad

FOTO „Bijuteria” căilor ferate din vestul ţării, transformată radical. Ce planuri sunt cu gara veche de 120 de ani

Treptele Romane, mina de aur a dacilor şi a romanilor, a fost renovată după un deceniu în care n-a interesat pe nimeni

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările