Compania Judeţeană de Turism şi-a oprit activitatea. Consiliul Judeţean a acuzat societatea de lipsă de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni au aprobat intrarea în lichidare a societăţii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Consilierii judeţeni au aprobat intrarea în lichidare a societăţii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat astăzi suspendarea activităţii Companiei Judeţene de Turism, pe o perioadă de trei ani, timp în care societatea va fi dizolvată şi lichidată.

Compania Judeţeană de Turism Hunedoara va dispărea. Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat astăzi proiectul care prevede suspendarea pe trei ani a activităţii societăţii şi demararea procedurilor de dizolvare şi lichidare a acesteia.

„SC Compania Judeţeană de Turism Hunedoara a constituit la data înfiinţării sale anul 2009 un instrument de ridicare a gradului de ocupare la nivel de operatori de turism din judeţ prin aducerea cât mai multor turişti şi vizitatori în arealul promovat, obiectiv atins de compania susnumită. Din păcate AGA nu a mai adoptat o nouă strategie şi ca urmare nu au fost descoperite noi oportunităţi pentru continuarea activităţii agentului economic cu capital majoritar judeţean”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Activitatea preluată de ADEH

În anii 2013 şi 2014, societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara a înregistrat pierderi de 11.700 de lei, iar reprezentanţii CJ Hunedoara susţin că activitatea ei nu a adus beneficii hunedorenilor. „Consiliul Judeţean Hunedoara deţine şi altă structură cu acest obiect şi/sau cu un obiect de activitate similar, cum este Agenţia de Dezvoltare Economică a Judeţului Hunedoara”, a informat CJ Hunedoara.

Un raport din 2014 al Camerei de Conturi Hunedoara a stabilit că SC Compania Judeţeană de Turism Hunedoara SA a avut înregistrat prejudicii de 56.000 de lei şi abateri financiare de 716.000 de lei pe anii 2012 – 2013. Inspectorii Camerei de Conturi au constat că societatea a vândut Consiliului Judeţean Hunedoara materiale promoţionale cu 175.000 de lei peste preţul de achiziţie şi fără documente justificative. De asemenea, ei au stabilit că în aceeaşi perioadă CJT Hunedoara a facturat în avans prestări de servicii în domeniul financiar-contabil, a plătit servicii care exced clauzele contractuale, şi a decontat cheltuieli pe carburanţi care nu au fost aprobate de directorul societăţii.


Vă recomandăm şi:

Funcţionarii CJ Hunedoara au asaltat instituţia cu învoiri pentru drumurile la DNA. Angajaţii dau declaraţii în dosarele de corupţie ale foştilor şefi

Dorin Gligor, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat astăzi, că în multe zile angajaţii instituţiei au fost nevoiţi să lipsească de la serviciu pentru a merge la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ceilalţi funcţionari fac eforturi pentru a suplini absenţele angajaţilor chemaţi la audieri, în dosarul în care sunt anchetaţi preşedintele suspendat Mircea Moloţ şi vicepreşedintele suspendat Tiberiu Balint.

Anchetă internă în CJ Hunedoara, pe tema drumului spre Sarmizegetusa. Proiectul european e în faza licitaţiei

Proiectul de şapte milioane de euro, pentru modernizarea celor 18 kilometri ai Drumului judeţean 705 A între Costeşti şi Sarmizegetusa Regia a intrat în faza de licitaţie, iar până la 15 aprilie, constructorii sunt invitaţi să îşi depună ofertele. Modul în care a fost realizată documentaţia a dus la anchetarea internă a arhitectei şef Amalia Andrei, din cadrul CJ Hunedoara.

Miza deşeurilor din Hunedoara. Cine va gestiona soarta lor: neînţelegeri între primărie şi Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Hunedoara derulează un proiect în valoare de circa 70 de milioane de euro, de închidere a gropilor de gunoi din judeţ şi de creare a unui deponeu ecologic, în judeţ, care va deservi 69 de oraşe şi comune hunedorene. Primăria Hunedoara vrea să gestioneze un serviciu propriu de salubrizare, situaţie contestată de cei de la CJ, care susţin că acest lucru e aproape imposibil.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite