Cod portocaliu de vreme rea la munte: viscol, rafele de vânt de 140 km/h, pe crestele alpine, ninsori abundente

Cod portocaliu de vreme rea la munte: viscol, rafele de vânt de 140 km/h, pe crestele alpine, ninsori abundente

FOTO: ARHIVĂ

Până joi, la ora 20, judeţul Hunedoara se află sub incidenţa Codului Portocaliu de vreme rea. Va ninge viscolit, abundent, iar rafalele de vânt vor depăşi 80 de kilometri pe oră în zonele montane şi până la 140 de kilometri pe oră, pe crestele alpine.

Ştiri pe aceeaşi temă

De miercuri seara până în joi, la ora 20, mai multe judeţe printre care şi Hunedoara se află sub incidenţa Codului Portocaliu de vreme rea.

„În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri”, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie.

În judeţul Hunedoara, prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru monitorizarea situaţiei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Marea transformare a Lacului Gura Apelor. Ce secrete ascundea mega-proiectul din anii '70 care a schimbat soarta Parcului Naţional Retezat

Lacul Gura Apelor din Munţii Retezat, unul dintre marile proiecte hidroenergetice din România secolului XX, oferă în această perioadă privelişti impresionate. Apele sale s-a retras şi scot la iveală mărturii despre eforturile depuse pentru amenajarea sa.

VIDEO Panorama de vis a celui mai înalt vârf din Retezat. Ce văd călătorii de la peste 2.500 metri

Peleaga, cel mai înalt vârf din Masivul Retezat, oferă, o dată cu venirea iernii, privelişti dintre cele mai impresionante. De la peste 2.500 de metri, lumea se vede altfel, spun cei care l-au cucerit în aceste zile.

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol

Primele mari exploatări forestiere din Retezat au început în anii 1880, susţin reprezentanţii Parcului Naţional Retezat, fiind conduse de familia nobiliară Kendeffy. Şi în prezent, urmaşii baronilor Kendeffy şi Ocksay deţin cea mai mare mare suprafaţă forestieră din rezervaţie.

citeste totul despre: