Circulaţia pe Podul Şoimuş, la intrarea pe autostradă, va fi închisă o săptămână. Au loc lucrări de modernizare a DN 76

Circulaţia pe Podul Şoimuş, la intrarea pe autostradă, va fi închisă o săptămână. Au loc lucrări de modernizare a DN 76

Traficul rutier va fi îchis pe podul de la Şoimuş. FOTO: DRDP Timişoara.

Lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 76 Deva – Brad vor duce din nou la închiderea traficului rutier pe podul de la Şoimuş, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane de drum naţional din judeţul Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

De luni, timp de o săptămână, circulaţia maşinilor va fi închisă pe podul rutier de la Şoimuş, care traversează râul Mureş, pentru a se putea efectua lucrările de reabilitare a şoselei Deva – Brad, pe tronsonul de circa 600 de metri.

„Lucrările de reabilitare a Podului Şoimuş, DN76, km 0+000 – km 0+600, constau în refacerea căii rutiere, înlocuire rosturi (unde este cazul), verificări la parapetul pietonal, la aparatele de reazem, la culee şi reparaţii la pilele podului. Execuţia lucrărilor presupune închiderea traficului rutier pentru toate categoriile de autovehicule în perioada 13 – 20 noiembrie 2017”, a informat Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră.

Pe durata execuţiei lucrărilor, rutele alternative vor fi: pentru sensul de deplasare Arad – Bucureşti şi retur – circulaţia se va desfăşura pe DN 7, până la km 377+520, la nodul rutier Simeria cu acces la A1, km 353+666; pentru sensul de deplasare Brad – Deva şi retur – circulaţia se va desfăşura pe DN 76 până la nodul rutier Şoimuş, intrare A1 km 369+610, până la nodul rutier Simeria, km 353+666, cu ieşire pe DN7, la km 377+520 – DN 7 Deva.

Sectorul închis va fi marcat cu panouri de presemnalizare care vor indica variantele de ocolire în funcţie de destinaţiile participanţilor la trafic, au precizat reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră.


Vă recomandăm să citiţi şi:

An aproape sterp pe Autostrada Lugoj - Deva: doar 16 kilometri au fost deschişi. Proiectul va avea doi ani de întârziere

Ministrul Transporturilor a confirmat că lucrările la cele trei tronsoane aflate în şantier, de pe Autostrada Lugoj - Deva, nu vor fi finalizate în acest an, aşa cum estimau constructorii şi oficialii inisterului la începutul anului 2017.

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum s-a lucrat pe tronsonul lovit de ghinion

Finalizarea Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva a fost anunţată pentru decembrie 2016, dar cele mai recente imagini aeriene publicate cu şantierul autostrăzii arată cât de mult mai au constructorii de lucrat.

VIDEO Imagini de coşmar surprinse pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. De ce se tem şoferii care trec pe lângă versant

Şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva creează probleme mari şoferilor care circulă pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea. Un versant este decopertat, în aceste zile, iar bucăţi de bolovani se prăvălesc până la marginea şoselei. Norii de praf acoperă drumul naţional şi pun în pericol siguranţa trecătorilor.

Grota cu lilieci care a blocat construcţia autostrăzii Lugoj - Deva a fost astupată. Câte vieţuitoare au fost salvate

Liliecii găsiţi „responsabili” pentru întârzierea cu peste un an a lucrărilor la viitoarea autostradă Lugoj – Deva, au fost luaţi din peştera în care se adăposteau, situată în Şoimuş, pe Lotul IV. Grota a fost astupată, iar în perioada următoare vor putea demara lucrările în zonă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: