Ciobanul condamnat după măcelul din Retezat. Şi-a lovit cu un ciomag duşmanul căzut la pământ până l-a lăsat mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă pentru Mihai Obreja, ciobanul vasluian condamnat pentru uciderea cu sălbăticie a unui rival, în timpul unor lupte între oieri pentru un loc de păşunat.

Curtea de Apel Alba Iulia  l-a condamnat, prin sentinţă definitivă, la 13 ani de închisoare, pe Mihai Obreja (29 de ani), ciobanul arestat după ce a ucis în bătaie un un alt oier. Aceeaşi pedeapsă a primit=o tânărul şi în procesul judecat pe fond, la Tribunalul Hunedoara.

Tragedia s-a petrecut în seara de 9 iunie 2017, în Masivul Retezat, unde două grupuri rivale de păstori s-au luat la bătaie cu bâtele, pentru locul de păşunat. Trei ciobani veniţi din Alba au vrut să se aşeze cu turmele în locul în care doi fraţi aveau o stână. Mihăilă Mirca, unul dintre ciobani, a fost ucis cu cruzime, în urma scandalului iscat.

„La momentul la care fraţii Mirca s-au aflat pe culmea muntoasă, la acelaşi nivel cu inculpatul şi cu însoţitorii acestuia, care erau şi ei înarmaţi cu bâte ciobăneşti, între cele două grupuri a izbucnit un conflict fizic violent, în derularea căruia aceştia şi-au aplicat lovituri cu bâtele pe care le aveau asupra lor”, se arată în dosar.

L-a lovit în timp ce era căzut
Mihai Obreja s-a deplasat în spatele victimei şi i-a aplicat mai multe lovituri în cap, cu bâta ciobănească pe care o avea supra sa, până când Mirca a rămas nemişcat la pământ, cu faţa în jos, sângerând abundent din zona craniană.

„În timp ce victima era căzută, Mihai Obreja a lovit-o puternic în cap, de mai multe ori, din spate, cu o bâtă ciobănească, provocându-i multiple fracturi craniene şi dilacerare cerebrală, ceea ce a determinat decesul imediat”, informau anchetatorii. Fratele victimei a suferit o fractură de antebraţ şi un traumatism cranio cerebral. Audiat, ciobanul Mihai Obreja a susţinut că doar el a lovit victima de mai multe ori cu bâta ciobănească pe care o avea supra lui, până la momentul la care aceasta a rămas nemişcată, cu faţa în jos, plină de sânge în zona craniană. Ciobanii din grupul lui Obreja nu aveau drept de păşunat în zonă, iar şeful său mai fusese implicat în litigii şi conflicte pentru păşunat în locuri interzise. De altfel, acesta mai fusese condamnat, în 1995, la 15 ani de închisoare pentru uciderea unui cioban.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Motivarea eliberării fostului ministru Monica Iacob Ridzi: „Munceşte 10 ore pe zi. Doar Dumnezeu ştie ce-i în sufletul ei”

Tribunalul Cluj se va pronunţa asupra cererii de eliberare condiţionată depusă de Monica Iacob Ridzi şi aprobată în prima instanţă.  Între timp, a fost publicată motivarea prin care magistraţii Judecătoriei Gherla au decis eliberarea condiţionată. Monica Iacob Ridizi a relatat despre „calvarul” trăit în închisoare.

Sângeroasele „aventuri” ale femeii fatale din sat: şi-a ucis soacra într-o baie de sânge, iar fratele i-a fost înjunghiat în încercarea de a-i apăra onoarea

Un tânăr a fost la un pas de moarte după ce a sărit în apărarea surorii sale, care s-a plâns că se teme că va fi abuzată sexual. Un cioban l-a înjunghiat în încercarea de a se apăra de acesta. Câteva luni mai târziu, femeia pentru care cei doi s-au bătut şi-a ucis fosta soacră, lăsând-o într-o baie de sânge.

Descoperire înfiorătoare în zona unde un bărbat a fost devorat de câini. Cât de mare era haita care teroriza Valea Seacă

O razie la care au participat hingherii şi poliţiştii locali a avut loc în valea în care a fost găsit cadavrul unui bărbat, mâncat de câini. O mulţime de animale au fost capturate, iar printre ele se numărau câini agresivi, care puneau în pericol siguranţa trecătorilor.

Violatorul român care şi-a făcut ţara de ruşine în Cehia. A atacat o adolescentă pe stradă, a târât-o în tufe şi a batjocorit-o

Ion Gorgan, un tânăr condamnat de justiţia din Cehia la opt ani de închisoare pentru violarea unei adolescente de 18 ani, va executa pedeapsa într-un penitenciar din România. Ancheta arată brutalităţile la care românul şi-a supus victima, atacată pe stradă în noaptea Crăciunului.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite