Cimitirul horror de la poalele Castelului Corvinilor. Cum a fost decorată cetatea medievală pentru filmul „The Nun”

Cimitirul horror de la poalele Castelului Corvinilor. Cum a fost decorată cetatea medievală pentru filmul „The Nun”

Scene din filmul de groază vor fi filmate la Castelul Corvinilor . FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Castelul Corvinilor a fost împodobit cu decoruri „de groază” pentru filmările la „The Nun”, o producţie cinematografică a companiei americane Warner Bros. Un cimitir a fost amenajat la castel, pentru filmări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cimitir cu peste o sută de cruci din lemn a fost înfiinţat la poalele Castelului Corvinilor, pe ambele maluri ale râului Zlaşti, pentru a fi folosit ca decor în filmul „The Nun” (Călugăriţa).

Mai multe scene din producţia cinematografică horror a companiei Warner Bros  vor fi filmate, începând de luni, la Castel.

În afara cimitirului, la castel au fost pregătite mai multe decoruri spectaculoase. Curtea interioară a fost reamenajată, iar în capela medievală au fost aduse statuete religioase.

În spatele fortăreţei a fost realizatorii decorurilor au construit o poartă monumentală din lemn, lipită de zidul galeriei Nje Boisa. Filmările vor avea loc pe parcursul întregii săptămâni, atât în incinta cât şi în exteriorul monumentului istoric, dar accesul turiştilor în castel va fi permis.

„The Nun” face parte dintr-o serie de filme horror, cu acelaşi titlu, şi va avea premiera în vara anului viitor. În urmă cu un an, la Castelul Corvinilor au fost realizate scene ale filmului de aventură DragonHeart 4. De asemenea, producătorii indieni de la Bollywood au ales monumentul din Hunedoara pentru a realiza mai multe scene din filmul de dragoste „Singh is Bling”, al cărui protagonist este actorul Akshay Kumar. Începând din anii 1960, Castelul Corvinilor a fost decor pentru zeci de filme, reclame şi documentare.


Vă recomandăm şi:

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

Spărgătorul de la Castelul Corvinilor a fost arestat. A furat 170.000 de lei, dar şi-a rupt picioarele escaladând zidurile

Poliţiştii au identificat autorul spargerii de la Castelul Corvinilor, în urma căreia au dispărut 170.000 de lei. Este un tânăr de 30 de ani, care a fost ridicat din spital, după ce s-ar fi accidentat coborând din castel. Bărbatul a fost arestat.

Elisabeta Szilagyi, regina din Hunedoara. Zece mituri despre „mama-eroină“ care l-a făcut pe Matia Corvin rege al Ungariei

Elisabeta Szilagyi, soţia lui Ioan de Hunedoara şi mama regelui Matia Corvin, a jucat un rol importat în istoria poporului român, chiar dacă povestea „reginei din Hunedoara“ este presărată de controverse.

Castelul Corvinilor ascunde un mare secret: o criptă veche de şase secole, construită pentru Ioan de Hunedoara

Un număr impresionant de legende circulă despre Castelul Corvinilor din Hunedoara, însă multe dintre ele sunt ştiute de foarte puţini dintre vizitatorii monumentului. Una dintre ele, documentată de arheologi, este cea a criptei în care, cel mai probabil, urma să fie înmormântat Ioan de Hunedoara. Încăperea se află sub capela castelui.

Cele mai ascunse secrete ale Castelului Corvinilor: domniţa decapitată, beciul celor uitaţi, omul găsit mort în fântână

Castelul Corvinilor a fost nominalizat printre destinaţiile turistice de excelenţă din întreaga lume, potrivit site-ului tripadvisor.com, care a evaluat recenziile trimise de străinii care au vizitat monumentul. Turiştii au fost fascinaţi de castel, însă cei mai mulţi nu îi cunosc tainele înfiorătoare.

 

Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.

Imagini din aceeasi galerie
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 1
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 2
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările