Cetatea medievală a înregistrat un record de vizitatori în august. Oaspeţii au adus venituri de 500.000 de lei

Cetatea medievală a înregistrat un record de vizitatori în august. Oaspeţii au adus venituri de 500.000 de lei

Cetatea Devei. FOTO: ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Cetatea Devei a fost vizitată de un număr record de turişti în luna august. Vizitatorii monumentului istoric au adus venituri de 500.000 de lei municipalităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna august, peste 30.000 de turişti au urcat cu telecabina în Cetatea medievală a Devei, arată un raport al Primăriei Deva. Au adus venituri de aproape 500.000 de lei municipalităţii.

„Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva a contribuit în luna august 2018 cu încasări de 493.020 lei la bugetul local. Până acum, acestea sunt cele mai mari sume obţinute de la punerea în funcţiune a Telecabinei”, a informat Primăria Deva. De la începutul anului, numărul vizitatorilor monumentului istoric a depăşit 120.000. Cetatea Devei poate fi vizitată zilnic între orele 9:00 – 21:00. Turiştii pot folosi telecabina sau pot opta să meargă la pas pe cele trei trasee turistice semnalizate, cu acces pe la Poarta 1.

Aproape 73.000 de turişti au trecut pragul Castelului Corvinilor în luna august. Cel mai vizitat monument istoric din judeţul Hunedoara a înregistrat încasări de peste 1,6 milioane de lei, arată un raport prezentat de Primăria Hunedoara. Şi la Castelul Corvinilor, august a fost cea mai aglomerată lună din acest an, în care numărul vizitatorilor a deposit 270.000.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Castelul Corvinilor, învecinat cu viitorul hotel de lux al celui mai bogat parlamentar. Cum arată clădirea aflată de trei ani în şantier

Restaurarea Castelului Corvinilor mai aşteaptă. Licitaţia pentru proiectul de cinci milioane de euro a fost contestată

VIDEO Clădirea misterioasă de sub Castelul Corvinilor. Imagini inedite cu aşezarea istorică transformată în ruină

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: