Cetatea Devei, mai scumpă pentru turişti ca niciodată. Primăria anunţă majorarea tarifelor la telecabină şi o nouă taxă

Cetatea Devei, mai scumpă pentru turişti ca niciodată. Primăria anunţă majorarea tarifelor la telecabină şi o nouă taxă

Cetatea Devei. Incinta I. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Primăria Deva pregăteşte creşterea tarifelor de vizitare a Cetăţii Devei, după ce în luna iunie preţul biletelor la telecabina monumentului istoric s-a dublat. Turiştii nu vor mai intra gratuit pe Poarta I, potrivit unui proiect al administraţiei locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna iunie, când Consiliul Local Deva a aprobat dublarea preţului biletului la telecabină, la 20 de lei pentru adulţi şi la 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, hotărârea administraţiei locale a provocat nemulţumiri. Primăria anunţă noi creşteri ale tarifelor, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice. Astfel, preţul unui bilet dus-întors cu telecabina de la cetate va fi de 26 de lei, pentru adulţi, şi de 13 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari (pe baza actelor doveditoare).

Primăria pregăteşte şi taxarea turiştilor care intră în prezent gratuit pe Poarta I a Cetăţii Devei, urcând pe jos. Preţul unui bilet de intrare va fi de 16 lei pentru adulţi şi 8 lei, pentru beneficiarii reducerilor.

Cristian Răcăşan, şeful Serviciului Public de Administrare a Cetăţii Devei, susţine că majorarea preţurilor de intrare în monumentul istoric va aduce venituri care vor putea fi folosite pentru investiţii şi evenimente în favoarea turiştilor care vizitează Cetatea Devei.

„Prin administrarea eficientă a acestor tarife se pot adăuga îmbunătăţiri condiţiilor de vizitare a Cetăţii, precum: introducerea mai multor obiecte de mobilier urban, introducerea de panouri informative, asigurarea curăţeniei şi a materialelor de întreţinere. Ţinând cont de faptul că la Poarta I se poate instala un sistem de acces care să permită intrarea în Cetatea Devei, şi de necesitatea modernizării condiţiilor de vizitare, este oportună stabilirea tarifelor pentru accesul în Cetate atât cu telecabina, cât şi prin Poarta I”, se arată în proiectul administraţiei locale.

În prezent, preţul unei excursii dus-întors cu telecabina Cetăţii Devei este de 20 de lei pentru adulţi. Instalaţia este însă defectă de aproape trei săptămâni.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cel mai bun an pentru turism. Care au fost cele mai atractive destinaţii şi câţi turişti au stat cel puţin o noapte în judeţ

Telecabina Cetăţii Devei s-a stricat şi este oprită pe o perioadă nedeterminată. Turiştii pot vizita monumentul la pas

Cetatea Devei la mijlocul secolului al XIX-lea. Povestea gravurii realizate de un artist german care a vizitat citadela

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările