Centrul de zi destinat copiilor cu autism a fost inaugurat în Orăştie. Colaborează cu specialişti din Olanda

Centrul de zi destinat copiilor cu autism a fost inaugurat în Orăştie. Colaborează cu specialişti din Olanda

Foto: Primăria Orăştie.

Un centru de zi, destinat copiilor diagnosticaţi cu tulburări de spectru autism, a fost inaugurat la Orăştie. Centrul colaborează cu specialişti din Olanda.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un centru de zi destinat copiilor cu autism a fost inaugurat în Orăştie.

„Centrul pentru autism îşi propune să vină în întâmpinarea nevoilor familiilor care au copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. Pentru cei care nu cunosc îndeaproape complexitatea situaţiilor care par de nerezolvat, trebuie să specific că ne dorim ca acest centru să fie dotat cu toate materialele necesare terapiilor individualizate şi de grup, teoretice sau senzoriale, iar serviciile să fie oferite de colegi foarte bine pregătiţi în diversele terapii atestate din acest domeniu. Astfel, munca psihologului care deja slujeşte acest centru va fi completată în curând de către un psiholog şi un psihopedagog. Pe viitor, în funcţie de provocările apărute, echipa va fi întregită de specialişti de genul kinetoterapeut şi meloterapeut”, susţine primarul Ovidiu Bălan.

Centrul inaugurat la Orăştie se află în permanentă legătură cu specialiştii din cadrul Centrului ASVZ din Sliedrecht, Olanda, cu o experienţă de peste 50 de ani în terapiile persoanelor cu dizabilităţi, legătură facilitată prin Fundaţia de Înfrăţire Sliedrecht-Orăştie.

În lunile martie şi mai din acest an se vor desfăşura în Orăştie două workshop-uri susţinute de specialiştii din Olanda, la care vor participa atât familiile care au copii cu autism, precum şi psihologii şi cadrele didactice care lucrează cu aceştia, anunţă reprezentanţii Primăriei Orăştie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Femeia de geniu din România căsătorită cu fiul lui Albert Einstein. Cum a ajuns fiica rabinului din Orăştie printre marile personalităţi ale ştiinţei

Blestemul Sarmizegetusei Regia, lovită de un şir lung de dezastre. Avertismentul sumbru al lui Vladimir Brilinsky nu a fost luat în seamă: „Necazuri vor mai fi!”

Un stadion şi un parc de 35.000 de metri pătraţi se construiesc în Orăştie, în locul fostei baze sportive Mecanica

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: