Centenarul Corvinul Hunedoara: cum va fi celebrată istoria fotbalului hunedorean în 2021 VIDEO

Centenarul Corvinul Hunedoara: cum va fi celebrată istoria fotbalului hunedorean în 2021 VIDEO

Corvinul Hunedoara în 1981. Ilustrată. În componenţa ei se aflau Lucescu, Dumitrache, Gabor şi Klein.

Hunedoara are un secol de istorie în fotbal. Anul acesta, autorităţile organizează Centenarul Corvinul Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Hunedoara şi municipalitatea din Hunedoara vor aloca împreună 150.000 de lei pentru evenimentele dedicate „centenarului Corvinul Hunedoara”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Hunedoara, aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 22 aprilie.

Cum arată stadionul unde Michael Klein a făcut istorie. Au trecut 28 de ani de la moartea fotbalistului VIDEO

Planul eşuat al noului stadion construit în locul bătrânei arene „Michael Klein” din Hunedoara

Evenimentul se va desfăşura în acest an, pe parcursul a două zile, la o dată neprecizată până în prezent, în funcţia de situaţia epidemiologică din judeţ. Un meci de fotbal între Naţionala României din anii 1990 – 2000 şi Corvinul Hunedoara (anii 1980 – 1990) şi un concert al trupei „Compact” vor fi principalele puncte de atracţie ale „Centenarului Corvinul Hunedoara”.

Prima echipă de fotbal din Hunedoara a fost înfiinţată în anul 1921, potrivit documentelor vremii. A purtat mai multe nume de-a lungul timpului, însă în memoria colectivă a rămas cu numele „Corvinul” – echipa care în anii ´80 a avut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului hunedorean: participarea în Cupa UEFA şi locuri în fruntea clasamentului Diviziei A. Tot în anii ´80, Corvinul Hunedoara a fost clubul la care au fost legitimaţi câţiva dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din România.

Echipa de fotbal din 1981 a Hunedoarei (foto) îi avea în componenţă pe: Mircea Lucescu (antrenor – jucător), Florea Dumitrache, Dumitru Gălan, Dan Colesniuc, Gabriel Ioan, Niculai Alexa, Victor Oncu, Ladislau Ghiţă, Dumitreasa, Romulus Gabor, Florea Văetuş, Ioan Petcu, Constantin Dumitriu, Michael Klein, Ioan Bogdan, Mircea Rednic, Florin Dubinciuc, Dorin Nicşa şi pe antrenorul Remus Vlad.

Începînd din anul 2004, Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competiţiile Federaţiei Române de Fotbal. Echipa s-a desfiinţat, iar brandul său a fost cedat unui om de afaceri din Bucureşti, de la care în prezent municpalitatea intenţionează să îl achiziţioneze.

Vă recomandăm să citiţi şi:

FC Corvinul Hunedoara, acasă: câţi bani au strâns suporterii pentru marcă şi ce intenţii are primăria

VIDEO Michael Klein, comemorat cu fast la 25 de ani de la moarte. Dominique, fiica fotbalistului: „Aş vrea ca povestea lui să-i inspire pe copii“

Tenebrele fotbalului românesc. Cum erau terorizaţi jucătorii de la Jiul Petroşani de către interlopii lui Alin Simota

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările